Anders Borg med kronan på sned.

Anders Borg Europas bäste finansminister enligt Financial Times.

Med en ungdomsarbetslöshet som nu uppgår till 35 % och ett land som alltmer skjuts isär är det svårt att förstå att Anders Borg fått guldkrona av Financial Times. Ingen kan ha undgått hur sjuka och arbetslösa behandlas av den regering Anders Borg är finansminister i och vars   medel att komma åt arbetslösheten är en sänkning av krogmomsen.  Om priset gäller vem som bäst förvaltar amerikanska  ekonomiska teorier   så må det vara hänt att det är korrekt att utnämna Anders Borg till bäst i Europa.  Ett Europa som skakas av krisstämning  och där de mest utsatta länderna tvingar sin befolkning att betala finanskapitalets spekulationsaffärer.

Glöm inte att ett samhälle   bedöms alltid av historien efter hur de sämst ställda behandlas.

 

Media:  ex, abdn,  gp  , sr, svt, svd

Andra om  , ,, , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ”Jag ska titta på saken” Borg.  Leine – Anders Borg du borde skämmas vara #1.  Annarkia – Anders Borg med kronan på […]

Leif Petzäll
Leif Petzäll
12 years ago

Det märks tydligt på vilken sida i politiken den står som skrivit denna kommentar.
Har socialdemokraterna svåra inre stridigheter är det hur lätt som helst att klanka ner på Moderaternas finansminister. Ingen socialdemokratisk finansminister har kommit i närheten av Anders Borgs insatser för att ta till vara Sveriges finanser. Att skriva om ungdomsarbetslösheten av en socialdemokrat är lågt. Den arbetslösheten fanns även innan Alliansen tog makten och att ”hitta på” jobb som inte finns är fel. För att det skall kunna bli jobb för arbetslösa ungdomar måste det finnas jobb som passar dem. De vill i första hand bli programledare eller reportrar och de saknar också utbildning till de jobb som finns.
Det finns jobb som läkare inom alla områden, civilingenjörer, chaufförer, rörläggare, elektriker, snickare och murare för att ta några exempel. Men vill en ungdom ha de senare uppräknade jobben ?
Det skär naturligtvis i en sosse att Anders Borg fått denna utnämning.

Patrik Johansson
Patrik Johansson
12 years ago
Reply to  annarkia

Vissa måste titta på världen med ”blå” glasögon.

Financial Times, vet ni vad det magasinet står för? Jo girighet. Allt handlar om att förmögna individer (som har råd att köpa aktier) ska hitta möjligheter att tjäna ÄNNU mera pengar.

Girighet och rädsla styr börsen, om Anders Borg följer den devisen för att styra Sveriges ekonomi så kommer nog det att sluta med kaos och kravaller i samtliga större städer i Sverige och ”superekonomen” tar semester och flyr till Kalifornien som den möjliga sexköpsbrottslingen Sven-Otto Littorin.

Det behövs andra egenskaper än obändlig tilltro till ”nyliberalism” för att lyckas som nationalekonom. Det kräver andra mera humanare tankemönster.

Bengt Wallin
12 years ago

Att Anders Borg utsetts av Financial Times förvånar mig inte alls. Arbetslösa, FAS3:are, sjuka, boende i åldringsvården m.fl. har ju inte samma möjlighet att göra sin röst hörd som finansmarknaden.

Lars
Lars
12 years ago

Får jag fråga varifrån du får siffran 35% ungdomsarbetslöshet? Enligt SCB:s senaste siffror är det 21,1%
http://www.scb.se/Pages/Product____23262.aspx