En snålhet som bedrar.

Året s Budget har i vanlig ordning portionerats ut i småbitar. Frågan är om det kommer några överraskningar ?

Vi ska tugga oss ur krisen är budskapet då krogmomsen sänks samtidigt som andra behövliga reformer lyser med sin frånvaro. Det ska sparas och sparas och det kallas ansvar. Bromsa  när det ser illa ut är som att bromsa i uppförsbacke och  har aldrig varit något framgångsrecept. Katrine Kielos pekar på att den moderatstyrda regeringen ärvde stora överskott efter den socialdemokratiska regeringen 2002och tillägger

Men starka offentliga finanser är medel – inte mål. En finansministers snålhet kan inte vara den definierande idén för ett parti.Inte heller för ett land.

Frågan är om det kommer några överraskningar när budgeten presenteras i morgon. I Agenda i går kväll signalerade Fredrik Reinfeldt att så kan bli fallet om inte i morgon så inom en snar framtid. Reinfeldt pekade på att  att  andra länder nu gör stora besparingar  medan  Sverige lägger 15 miljarder på reformer samtidigt som han aviserade att besparingar  kan krävas.   Hur planeringen ser ut för detta lär vi inte få reda på då budgeten presenteras i morgon. Vad vi vet är att löftet om  sänkt skatt för pensionärer dragits in och att ett nytt jobbskatteavdrag lagts på is.  De som nu är missnöjda med det sistnämnda blir kompenserade genom sänkt krogmoms medan pensionärerna fortsatt ska betala en högre skattesats på pensionen . Överföringar från de som har lite till de som har mer är ju regeringens adelsmärke.

Media: AB1, Ex12, SvD123 , DN,SR & M Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments