Har oppositionen lämnat walk over?

Medan det socialdemokratiska partiet försöker begå harikari   försvagas oppositionen.

I ett läge då följderna av  den moderatstyrda regeringens politik blir allt tydligare ägnar sig socialdemokrater    som själva vill kalla sig reformister åt pajkastning.   Vad som sker för öppen ridå är  en oavslutad maktkamp mellan höger och vänsterfalangerna inom socialdemokratin .  Tomas Östros framträdande i Agenda  satte kniven i ett parti som häller på att förblöda . Allt medan den moderatstyrda regeringen ostört kan fortsätta sin vanvård av den svenska välfärden och sin färd in i ett alltmer ojämlikt samhälle..

Snart lackar det mot jul. Den högtid då barnaögon tindrar av glädje och julmaten samlar familjen är en högtid som alltfler barn  inte längre får uppleva. Då andra firarjul släcks ljusen hos de som hamnat på efterkälken i det Sverige vi ser växer fram. Statistiska centralbyråns siffror visar hur de med lägst inkomster halkat efter under alliansens regeringsår.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samhället har glider isär då klyftorna ökar. , Den rikaste tiondelen (decil 10) har fått sina inkomster ökade med en tredjedel. Av diagrammet framgår att ju högre inkomst ju mer har man tjänat på alliansens politik.

Vad gör oppositionen?

Det största partiet är upptaget av inre strider, vänsterpartiet  ägnar sig åt navelskådning  inför  nästa partikongress  och miljöpartiet positionerar och sträcker ut handen för att bli upptagen i den krets som vinner nästa val. (Fritt efter Jan B se kommentar i föregående inlägg)

Den politiska diskussionen ligger i träda och alliansen får stå där helt oemotsagda.

Tidigare inlägg

Bloggat: Alliansfritt, Jinge, Peter Andersson, Svensson, Leine J

Media: dagens arena, svd 1234, sr svt ex1, ab gp dn12
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Kjell Johansson
Kjell Johansson
12 years ago

Väldig bra inlägg.

Det här skulle varenda Svensk känna till om det var så att vi hade en opposition i dag som var värd namnet. Men nuvarande opposition verkar mest ägna sig åt att följa index och kan mer liknas vid en vindflöjel som hellre sätter upp fingret i luften för att känna efter vart vinden blåser än att ta ansvaret för oppositionsrollen.