Fotografering i kvällsmörkret.

Fotokursen är snart slut . Nog har det varit lite tufft för mig då jag hoppade på  en fortsättningskurs och saknade grunderna.

En digital systemkamera är inte alldeles lätt att hantera .   Bara att hitta kamerans  alla funktioner var   ett mysterium. Nu kan jag ställa in  allt jag kan tänkas behöva och har börjat få ett hum om vad som behövs  och när.  Det är ett litet mirakel i sig.   Nu krävs mycket träning det är ett som är säkert.

Igår ägnade vi oss åt kvällsfotografering utomhus. Manuell inställning var ett måste och så  ett  stativ.   ! För mig visade det sig snart att utan kursledarens hjälp hade  mina bilder blivit fullständig katastrof. Antingen för blaskigt ljusa eller alldeles för mörka.  De andra i gruppen såg så säkra ut när de målmedvetet under stor tystnad ställde in sina stativ och kameror.  Det var länge sedan jag kände mig så vilsen.

Vi utgjorde nog en knepig syn i gatubilden med våra stativ och kameror  när mörkret fallit på. Kul hade vi i alla fall och det underlättade att vi rörde oss i mina kvarter mitt i city. Nästa gång visar vi några av bilderna, diskuterar och får tips och råd. Det kan sannerligen behövas.

” Photoshoppande”  ses inte med blida ögon. Irriterande och teknikfientligt enligt min mening. Den åsikten verkar jag vara ensam om i gruppen varför jag inordnar mig och skippar Photoshop på kursbilderna.  Nästan i alla fall. Beskära och se till att folk och annat inte välter det tar jag mig friheten att fixa.
Frågan är vilken inställning som krävs för att himlen inte ska se brun ut  i bilden från Rådhusparken. Hur området under och ovanför butiken i bilden ovan kunde ha gjorts så att ytan ovanför och under kunde ha behållit sin ljushet  utan att butiken skulle se så  blaskig ut blir jag inte klok på?  Det lär jag om inte förr få svar på vid nästa kurstillfälle.

Uppdaterat 7 november

Efter dagens lektionspass har jag bytt ut bilderna för att bättre fånga stämningen. Bilderna är tagna samma kväll som de jag visat tidigare.

Så här såg de ursprungliga bilderna ut.

statyn_park_kurs

Tidigare inlägg

Bättre bilder med ny kamera?

Bakläxa

Tjuvträning

Foto: annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

  4 comments for “Fotografering i kvällsmörkret.

Comments are closed.