Svenska regeringen i ledband?Israels reaktion på att Palestina  blev fullvärdig medlem av Unesco lät inte vänta på sig.  2000 nya bosättningar ska byggas utöver de som redan beslutats på Västbanken.  På så sätt fortsätter Israel den politik som försvårar en tvåstatslösning  . Med sin bosättningspolitik fortsätter Israel att obstruera mot internationell lag .

Svenska regeringens beslut att sälla sig till det fåtal länder som röstade nej till ett palestinskt medlemskap i Unesco blir än mer svårbegripligt  i ljuset av Netanjahus beslut om nya bosättningar.  Reinfeldt förtydligar   regeringens linje genom att säga

Vi ser gärna en palestinsk stat i en tvåstatslösning men det måste bygga på ett fredsavtal där båda parter har blivit bättre på att se varandras utgångspunkter, säger Reinfeldt till TT.

Menar Reinfeldt på fullt allvar att världen och Sverige ska vänta på att Israel ska ge tummen upp för en Palestinsk stat alltmedan marken rycks undan fötterna på palestinierna ?

Är det husbondens röst Sverige följer när regeringen ställer sig vid sidan av majoriteten av FN:s medlemsländer och dessutom kör över sitt eget utrikesdepartement? . USA har hör och häpna en lag f rån 1990-talet förbjuder stöd till FN-organisationer som godkänner fullt palestinskt medlemskap.

Tidigare inlägg

Bloggat: Peter Andersson, M Moberg,

Media: AB , Ekot, DN12,   SvD, SvT , Dagens Arena, Sr1, Ex

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
12 years ago

Alla Nordiska Länderna röstade För men inte Sverige,(var det inte så)?

Agneta regell
Agneta regell
12 years ago

Allvarligt talat, har det någonsin varit Israels avsikt att acceptera en tvåstatslösning?! All deras strategi sedan Osloavtalet, ja redan från början under det brittiska protektoratet var deras strategi att säkra MARK,lägga under sig och säkra jorden, den heliga, att bit för bit äta sig in i Palestina, vart eviga bosättningsprojekt eller varje beduinfördrivning är ju en strategi för att säkra landområden. Av -67 års områden återstår ju idag knappt ett lapptäcke knapperi knapperi knus…