Svenska regeringen i ledband?Israels reaktion på att Palestina  blev fullvärdig medlem av Unesco lät inte vänta på sig.  2000 nya bosättningar ska byggas utöver de som redan beslutats på Västbanken.  På så sätt fortsätter Israel den politik som försvårar en tvåstatslösning  . Med sin bosättningspolitik fortsätter Israel att obstruera mot internationell lag .

Svenska regeringens beslut att sälla sig till det fåtal länder som röstade nej till ett palestinskt medlemskap i Unesco blir än mer svårbegripligt  i ljuset av Netanjahus beslut om nya bosättningar.  Reinfeldt förtydligar   regeringens linje genom att säga

Vi ser gärna en palestinsk stat i en tvåstatslösning men det måste bygga på ett fredsavtal där båda parter har blivit bättre på att se varandras utgångspunkter, säger Reinfeldt till TT.

Menar Reinfeldt på fullt allvar att världen och Sverige ska vänta på att Israel ska ge tummen upp för en Palestinsk stat alltmedan marken rycks undan fötterna på palestinierna ?

Är det husbondens röst Sverige följer när regeringen ställer sig vid sidan av majoriteten av FN:s medlemsländer och dessutom kör över sitt eget utrikesdepartement? . USA har hör och häpna en lag f rån 1990-talet förbjuder stöd till FN-organisationer som godkänner fullt palestinskt medlemskap.

Tidigare inlägg

Bloggat: Peter Andersson, M Moberg,

Media: AB , Ekot, DN12,   SvD, SvT , Dagens Arena, Sr1, Ex

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 comments for “Svenska regeringen i ledband?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.