Bättre bilder med ny kamera?

Åkte i väg till närmaste stormarknad för att inhandla sandaler och titta på en kombinerad kyl/frys. Kom hem med en systemkamera.

ulmekärr 017

Ett extra objektiv för att komma närmare var ett måste. Det kommer att ta ett bra tag innan jag behärskar den här kameran trots att den jag köpte betraktas av kännarna som en nybörjarkamera.

Idag blev det två olika utflyktsmål för att testa kameran. En kort cykeltur på landet runt Stora Vrem och sedan till Grönemad och havet.

Kan inte påstå att bilderna blev så mycket bättre än de jag tar med min kompaktkamera. Så småningom med lite träning så.

Måste skaffa ett stativ och så småningom ett bättre objektiv.

Foto: annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Please follow and like us:

  15 comments for “Bättre bilder med ny kamera?

 1. 3 juli, 2011 at 22:35

  Vad köpte du för kamera? Håller också på och lär mig ta bättre bilder med min Canon EOS 500D.

  • 3 juli, 2011 at 23:26

   Det blev den mest prisvärda Canon EOS 1000 D. Den får duga. Vad jag inte hittat är hur man ställer i bildstorleken i kameran. Vet Du?

 2. Mr Friendly
  3 juli, 2011 at 23:44

  Du får inte bättre bilder med fler objektiv, men du har rätt i att kompaktkameran kan ta lika bra bilder. Systemkameran har andra fördelar. Lär dig genom att titta på dina bilder, börja med bilden stenmuren, eller är det en bild på båtar? Känns den harmonisk? Var i bilderna är färgerna bra? Varför? Sånt lär man sig på. Finns massa bra fotosidor också.
  Glöm inte tacka marknadsekonomin för den teknik som vi nu utnyttjar när vi fotar och publicerar är faktiskt enastående avancerad, och tillgänglig nu för alla (fast jag har nog sämre ekonomi än du verkar det). Lycka till!

  • 4 juli, 2011 at 00:09

   Vilken bra kommentar. Jag har mycket att lära. En fotokurs till hösten ligger bra till.

  • 4 juli, 2011 at 03:09

   “Glöm inte tacka marknadsekonomin för den teknik som vi nu utnyttjar när vi fotar och publicerar är faktiskt enastående avancerad, och tillgänglig nu för alla”

   Hahaha… 🙂 🙂

   Hade vi haft planekonomi så hade kameran kostat 795:-

 3. Mr Friendly
  3 juli, 2011 at 23:47

  Här har du instruktioner för din kamera med bilder:
  http://www.kenrockwell.com/canon/rebel-xs.htm

 4. Mr Friendly
  3 juli, 2011 at 23:59

  Ursäkta, det var ingen manual på just din kamera, mer beskrifning. Men är det inte Meny, sedan Quality på den kameran för bildstorlek?

  • 4 juli, 2011 at 00:16

   Oh tack det stämmer. 🙂

 5. 4 juli, 2011 at 03:07

  Jag har inte testat Canon EOS 1000D själv, men jag tror att du kommer bli nöjd med den. Jag förstår inte varför du skulle skaffa ett stativ? Bättre då att höja ljuskänsligheten på kameran till ISO 800 eller högre. På de flesta nyare kameror går det att höja rätt ordentligt innan det syns på bilderna, dessutom behöver du knappast bättre optik. Det är en bra kamera och lämplig för en nybörjare. Det du möjligen bör göra är att experimentera med olika bländarinställningar. Kolla upp vad det blir för skillnad mellan f3,5 och f11 tex..

  Sedan vet jag inte om du kan stänga av automatiken, det är bra om du kan bestämma t.ex. bländare själv och låta kameran fokusera och ta hand om slutartiden. Men det tror jag nog fungerar med den kameran.

  • 4 juli, 2011 at 06:10

   Tack för tipsen ! Jag kommer nu i början att bli slav under instruktionshandledningen till kameran. Den ger en rad tips om automatiska inställningar jag ska testa innan det blir dags att laborera med manuella om jag nu kommer så långt.

   • 5 juli, 2011 at 17:17

    Börja med att testa hur högt du kan skruva ISO-talen utan att bilderna blir missfärgade eller sabbade på annat sätt.

    När jag plåtar så använder jag bara slutartidsautomatik. Fokuserar och ställer in bländare gör jag själv. Sedan tar jag ALLTID bilderna mer vidvinkligt än jag behöver, allt för att kuna ändra beskärning efteråt. Och det oavsett vilken brännvidd jag kör.

    Vilka brännvidder har du objektiv för? Eller har du bara det som följde med kameran, isf vilken brännvidd har det?

    Du får gärna svara i mejl om du vill… 😛

    • 5 juli, 2011 at 23:28

     Tack för bra råd. Har svarat via mejl.

Comments are closed.