Bättre bilder med ny kamera?

Åkte i väg till närmaste stormarknad för att inhandla sandaler och titta på en kombinerad kyl/frys. Kom hem med en systemkamera.

ulmekärr 017

Ett extra objektiv för att komma närmare var ett måste. Det kommer att ta ett bra tag innan jag behärskar den här kameran trots att den jag köpte betraktas av kännarna som en nybörjarkamera.

Idag blev det två olika utflyktsmål för att testa kameran. En kort cykeltur på landet runt Stora Vrem och sedan till Grönemad och havet.

Kan inte påstå att bilderna blev så mycket bättre än de jag tar med min kompaktkamera. Så småningom med lite träning så.

Måste skaffa ett stativ och så småningom ett bättre objektiv.

Foto: annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

15 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Be Happy
12 years ago

Vad köpte du för kamera? Håller också på och lär mig ta bättre bilder med min Canon EOS 500D.

Mr Friendly
Mr Friendly
12 years ago

Du får inte bättre bilder med fler objektiv, men du har rätt i att kompaktkameran kan ta lika bra bilder. Systemkameran har andra fördelar. Lär dig genom att titta på dina bilder, börja med bilden stenmuren, eller är det en bild på båtar? Känns den harmonisk? Var i bilderna är färgerna bra? Varför? Sånt lär man sig på. Finns massa bra fotosidor också.
Glöm inte tacka marknadsekonomin för den teknik som vi nu utnyttjar när vi fotar och publicerar är faktiskt enastående avancerad, och tillgänglig nu för alla (fast jag har nog sämre ekonomi än du verkar det). Lycka till!

Jinge
12 years ago
Reply to  Mr Friendly

”Glöm inte tacka marknadsekonomin för den teknik som vi nu utnyttjar när vi fotar och publicerar är faktiskt enastående avancerad, och tillgänglig nu för alla”

Hahaha… 🙂 🙂

Hade vi haft planekonomi så hade kameran kostat 795:-

Mr Friendly
Mr Friendly
12 years ago

Här har du instruktioner för din kamera med bilder:
http://www.kenrockwell.com/canon/rebel-xs.htm

Mr Friendly
Mr Friendly
12 years ago

Ursäkta, det var ingen manual på just din kamera, mer beskrifning. Men är det inte Meny, sedan Quality på den kameran för bildstorlek?

Jinge
12 years ago

Jag har inte testat Canon EOS 1000D själv, men jag tror att du kommer bli nöjd med den. Jag förstår inte varför du skulle skaffa ett stativ? Bättre då att höja ljuskänsligheten på kameran till ISO 800 eller högre. På de flesta nyare kameror går det att höja rätt ordentligt innan det syns på bilderna, dessutom behöver du knappast bättre optik. Det är en bra kamera och lämplig för en nybörjare. Det du möjligen bör göra är att experimentera med olika bländarinställningar. Kolla upp vad det blir för skillnad mellan f3,5 och f11 tex..

Sedan vet jag inte om du kan stänga av automatiken, det är bra om du kan bestämma t.ex. bländare själv och låta kameran fokusera och ta hand om slutartiden. Men det tror jag nog fungerar med den kameran.

Jinge
12 years ago
Reply to  annarkia

Börja med att testa hur högt du kan skruva ISO-talen utan att bilderna blir missfärgade eller sabbade på annat sätt.

När jag plåtar så använder jag bara slutartidsautomatik. Fokuserar och ställer in bländare gör jag själv. Sedan tar jag ALLTID bilderna mer vidvinkligt än jag behöver, allt för att kuna ändra beskärning efteråt. Och det oavsett vilken brännvidd jag kör.

Vilka brännvidder har du objektiv för? Eller har du bara det som följde med kameran, isf vilken brännvidd har det?

Du får gärna svara i mejl om du vill… 😛

trackback

[…] himla tur att det finns en rad automatiska funktioner att välja på för en som aldrig tidigare hållit en sådan kamera i handen. Boviken på Hamburgön i närheten blev dagens utflyktsmål. Till min besvikelse låg de finaste […]

trackback

[…] Bättre bilder med ny kamera? […]