Tjuvträning, Dagens bilder.

 Med kameran på axeln genom Tändsticksområdet.

En systemkamera är för en oinvigd en hel vetenskap. I alla fall en himla massa inställningar att hålla reda på.  För att inte tala om vilka knappar och rattar som är till vad.  Den känslan försvann under första passet på fotokursen,  foto med systemkamera del 2, som startade  i måndags.   På måndag inleds lektionspasset med en timmes utomhusfotografering . Hur i herrans namn ska jag klara av det var min tanke. De övriga kursdeltagarna har deltagit i kurs 1 men det har inte undertecknad. Därför gav jag mig iväg med kameran runt halsen för att tjuvträna och testa några inställningar i kameran. Tur att det inte behövs någon film numera. Det skulle i så fall ha blivit dyrt då dagens eskapad resulterade i 90 bilder varav de flesta raderats.

Tändsticksområdet rymmer idag små butiker, gallerior, museum, ett kulturhus, biograf, sportdans och mycket, mycket mer. Många besökare är det på lördagar då danssalongen omvandlas till ett jättestort loppis.  Det är lite svårt att förstå att här tidigare var ett enda stort fabriksområde.

Målet idag var att kika in på en nyöppnad galleria, Linnmans Gallery. Vilken fantastisk miljö! En gammal maskinhall från tändsticksfabrikens glansdagar. Stora fönster med mycket ljusinsläpp gjorde glaskonstnär Kjell Engmans pjäser rättvisa.Frågan är hur kameran skulle ha ställts in för att få bilden ljusare? Ju sämre ljusförhållande desto högre ISO antecknade jag. Hmmm! Ser ut som om jag låtit ljuset från fönstren lura kameran.

De flesta bilder jag tog på  på Kjell Engmans arbeten blev katastrof.  Här missade jag helt att ställa in kameran .

En travers som bevarats från den gamla maskinhallen. Max 5 ton står det. Så tunga konstverk lär väl inte finnas.

Till sist ett besök på teaterhörnan för att hämta ut biljetter till filmfestivalen som pågår hela helgen.

Nog har jag massor att lära både vad det gäller inställningar och bildkomposition. Jag ser fram emot  mera tips och råd.Det ska bli spännande att fota tillsammans med ett proffs på måndag

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Foto: annarkia       Tändsticksområdet del 1 , del 2 och del 4 […]