Vilken sida väljer (S)?

Vems sida står socialdemokratiska partiet på?

Lena Sommestad ställer  en högst relevant fråga, nämligen ”Varför tar socialdemokrater parti för välfärdsbolagens särintressen?”

När ett parti sviker sina rötter kan det gå illa. Riktigt illa. Rubriken i Aftonbladet slår huvudet på spiken.  Frågan är vad som driver (S) i dagsläget. Socialdemokratin uppstod en gång i tiden för att ta kamp för demokratin och skapa ett rättvist och mer jämlikt samhälle. Är den tiden  förbi? Är det maktens boning som är målet till vilket pris som helst?   Att tillåta vinster i välfärden är att låta riskkapitalister berika sig på skattebetalarnas bekostnad samtidigt som välfärden i form av skola, äldrevård och sjukvård urholkas allt mer.

Är det så svårt att välja vems sida  man ska stå på?  Är det ett samhälle där klyftorna ökar man vill utveckla?  Då ska   givetvis överföringen av skattepengar till riskkapitalbolag tillåtas att fortsätta. Om målet är minskade klyftor och ett mer jämlikt samhälle   då ska de sätta stopp för vinster i välfärden eller åtminstone se till att de återinvesteras i verksamheten. Varför denna rädsla för riskkapitalbolagen? Svaret är kanske det att det finns en och annan inom socialdemokratins led som vill göra vinst på skattebetalarnas pengar? Senast i raden är  Robinsonvinnaren Jan Emanuel Johansson (S) som visat sig vara  är en av dem som gjort miljonvinster på att driva välfärdsföretag.

Sprickan inom socialdemokraterna visades tydligt då Juholt proklamerade att riskkapitalbolagens vinster hade nått till vägs ände. Primeskandalens socialdemokrater reagerade direkt och ropade på Juholts avgång.  Är det ett moderaterna-light Löfven siktar på kan vägen till Rosenbad bli betydligt längre än vad han räknat med. Frågan är om ett parti som sviker sina grundläggande värderingar har någon framtid?

Media: AB, 1, 2, DN, 1, 2, 3, 4, 5,6,7, SvD, 1, 2, 3,4,5

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Please follow and like us:

  5 comments for “Vilken sida väljer (S)?

 1. Kent Karlsson
  2 april, 2012 at 14:56

  Ibland undrar jag under vilka förutsättningar S vill vinna val på? Vill de försöka vinna på att lägga sig så när M att det blir näst intill omöjligt att skilja dem åt eller vill de vinna för att de står upp för S gamla värderinga om än kanske i något nyare tappning?

 2. Morgan
  2 april, 2012 at 19:27

  Tyvärr måste man ibland generalisera grovt men ändå komma någorlunda rätt: Den ledande falangen inom s innebär en reaktionär politik över hela linjen.

 3. minnet
  3 april, 2012 at 07:46

  Göran Persson sa att: svenska folket kommer att bli förbannade när de förstår vad vi gjort.
  /minnet

  • 3 april, 2012 at 12:16

   Sa han verkligen det eller är det vad han borde ha sagt?

Comments are closed.