Tillbaks till katedern!

Coaching är på modet. I alla fall om alliansen får bestämma. Då ska det coachas till jobb och hälsa.  Nu står skolan på  tur.

Matematiklärarna ska coachas för att höja kvaliteten på undervisningen. Coachas av bättre pedagogiskt sinnade kollegor. Nu gäller det för eleverna i Björklunds skola att var goda lyssnare och skaffa sig bra kunskaper i mental träning och sist men inte minst föräldrar med goda kunskaper i matematik.Nu när  matematikunskaperna ska drillas  från katedern.

Katederundervisning är Björklunds vurm.  2000-talets pedagogik om skolministern får bestämma. Korvstoppning och envägskommunikation som platsade i industrisamhällets era då alla skulle lära sig och lyda och gå i samma takt. Det är  på modet igen. I Björklunds  värld.

Stackars barn. Jag säger då det! Matematik måste ju nötas in. Tränas, testa , göra fel och få hjälp då man kör fast. Genomgångar från och till  men knappast hela tiden eller mer av det. Vad som behövs är mindre grupper och ökad lärartäthet så handledningen och undervisningen  kan individualiseras. Mer av undervisning från katedern lär leda till att ännu fler matematiksjälar går förlorade.

Kan någon låsa in majoren eller åtminstone ta pekpinnen ifrån honom!

Media: ab1 svd1 dn12 sr svt ln

Andra om , , , ,

3 comments for “Tillbaks till katedern!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.