Rasera förtroende för egen vinnings skull?

Maktkamp och krypskytte från höger fräter sönder det socialdemokratiska partiet.

Igår var det Anders Johanssons sms som snurrade runt i media. Idag är det Jonas Morian. Bägge företrädare för den falang som förordar nyliberala stigar för det socialdemokratiska partiet. Vem är denne Jonas Morian? För de initierade står det klart att han tillhör en högerfalang inom S. Han har ett förflutet som informationschef  för Attendo Care, ett vårdföretag som ägs av riskkapitalister.   Den 14 november deltog han i en paneldiskussion om hur förtroende byggs upp och hur det kan raseras. Arrangör var PR-byrån Prime. Samma byrå som   anlitades av Svenskt Näringsliv    för ett projekt kallat ”Den naturliga tillväxten” med syfte att påverka Socialdemokraternas politik och vrida den åt höger.

Intressant i sammanhanget  är att Carema, vårdbolaget som vanvårdat gamla anlitat pr-byrån Prime för hjälp med krishanteringen.

Vad Anders Johanssons och Jonas Morians krypskytte mot Juholt handlar om är huruvida vinstdrift och privatiseringar inom välfärden ska tillåtas eller inte. Läs mer om bakgrunden hos Daniel Wolski, ” Är vi för eller mot? Fråga Stockholms Län,  Anders Johansson.”

Ilsemarie reder ut bakgrunden hos några av paneldeltagarna hos Prime den 14 november,Hur förtroendet raseras på rödvinsmingel hos Prime.

Jan-Inge Flücht skriver  om Jonas Morian ledande i anti-Juholtsklubben.

Bengt Silverstrand skriver , Dambergs vapendragare angivare i skandalerna kring Juholt.

Till sist en fråga. Är det så att det är källorna som närde Aftonbladets drev mot Håkan Juholt som nu träder fram?  En öppen diskussion om politikens inriktning i det nya partiprogram som ska arbetas fram  ger näring och lyfter  medan det  skyttegravskrig som nu pågår klipper vingar och fungerar som sänke.

Media: ex123 ab123 sr dn12 svd vf

Läs även andra bloggares åsikter om  , , , ,,


9 comments for “Rasera förtroende för egen vinnings skull?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.