Rasera förtroende för egen vinnings skull?

Maktkamp och krypskytte från höger fräter sönder det socialdemokratiska partiet.

Igår var det Anders Johanssons sms som snurrade runt i media. Idag är det Jonas Morian. Bägge företrädare för den falang som förordar nyliberala stigar för det socialdemokratiska partiet. Vem är denne Jonas Morian? För de initierade står det klart att han tillhör en högerfalang inom S. Han har ett förflutet som informationschef  för Attendo Care, ett vårdföretag som ägs av riskkapitalister.   Den 14 november deltog han i en paneldiskussion om hur förtroende byggs upp och hur det kan raseras. Arrangör var PR-byrån Prime. Samma byrå som   anlitades av Svenskt Näringsliv    för ett projekt kallat ”Den naturliga tillväxten” med syfte att påverka Socialdemokraternas politik och vrida den åt höger.

Intressant i sammanhanget  är att Carema, vårdbolaget som vanvårdat gamla anlitat pr-byrån Prime för hjälp med krishanteringen.

Vad Anders Johanssons och Jonas Morians krypskytte mot Juholt handlar om är huruvida vinstdrift och privatiseringar inom välfärden ska tillåtas eller inte. Läs mer om bakgrunden hos Daniel Wolski, ” Är vi för eller mot? Fråga Stockholms Län,  Anders Johansson.”

Ilsemarie reder ut bakgrunden hos några av paneldeltagarna hos Prime den 14 november,Hur förtroendet raseras på rödvinsmingel hos Prime.

Jan-Inge Flücht skriver  om Jonas Morian ledande i anti-Juholtsklubben.

Bengt Silverstrand skriver , Dambergs vapendragare angivare i skandalerna kring Juholt.

Till sist en fråga. Är det så att det är källorna som närde Aftonbladets drev mot Håkan Juholt som nu träder fram?  En öppen diskussion om politikens inriktning i det nya partiprogram som ska arbetas fram  ger näring och lyfter  medan det  skyttegravskrig som nu pågår klipper vingar och fungerar som sänke.

Media: ex123 ab123 sr dn12 svd vf

Läs även andra bloggares åsikter om  , , , ,,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Morian
12 years ago

Hej Annarkia,

Nej, mitt blogginlägg och de intervjuer jag gett efter det handlar inte om krypskytte, att vilja ska socialdemokratin eller att gynna mig själv. Det handlar om omsorg om det socialdemokratiska parti jag varit troget i över 25 år. Men jag är djupt orolig över utvecklingen i partiet. Jag ser inte hur vi ska kunna vända den negativa trenden, återvinna väljarnas förtroende och kunna vinna valet 2014 med den nuvarande ledningen. Juholt verkar helt enkelt inte ha vad som krävs. Jag har utvecklat detta resonemang mer på min blogg, se länk ovan. Jag har också skrivit ett längre svar på Ilse-Maries inlägg som du länkar till.

Med hopp om en konstruktiv diskussion – utan glåpord, misstänkliggöranden och konspirationsteorier.

Jonas Morian
12 years ago
Reply to  annarkia

Kanske. Det är ärligt talat lite svårt att veta med honom, eftersom han ger olika besked hela tiden. Lyssna gärna noga på Ekots lördagsintervju, där han verkar byta uppfattning under pågående sändning. I grunden är dock min uppfattning inte särskilt kontroversiell: jag vill att medborgarna ska kunna ha fler alternativ att välja bland inom vård och omsorg än den som sker i kommunens och landstingets regi. Jag vill också att personal ska ha flera olika arbetsgivare att välja mellan. Exakt hur detta sedan ska ska organiseras; med konkurrensutsättning, entreprenader, LOV eller LOU – det kan man förstås diskutera.

Jonas Morian
12 years ago
Reply to  annarkia

Jag syftar på kommentararer som ”förordar nyliberala stigar”, ”han tillhör en högerfalang”, ”krypskytte”, ”källorna som närde Aftonbladets drev” etc. Det vore trevligt om vi kunde diskutera politik sakligt, utan att kasta sådana anklagelser i ansiktet på varandra.

anita
12 years ago
Reply to  Jonas Morian

Jonas, då skulle jag vilja att du ger namn på någon som ”har vad som krävs”.

Menar du på fullaste allvar att det är konstruktivt att begära någons avgång bara för att DU SJÄLV är missnöjd? Har du aldrig tänkt tanken att du kanske får lov att acceptera ett demokratiskt val? Det du ägnar dig åt blir otroligt kontraproduktivt för det socialdemokratiska partiet. Vad är viktigast, att du får som du vill eller att du accepterar spelreglerna?

trackback

[…] – Redovisa partikassan (m)!, Röda Malmö – Stoppa profitintressena i vården, annarkia, Tibbes kakburk, Bloggen för bevarandet av tankens elasticitet – Vad döljer Moderaterna?, […]