En socialdemokrati utan själ?

Nu visar socialdemokratin upp den sida som pågått ända sedan Perssons dagar.  Vinner S valet lär vi inte se några större förändringar.

Hur ska man annars tolka  att  Stefan Löfven  säger sig inte vilja ¨återreglera verksamheter som den borgerliga regeringen avreglerat. Hur har han tänkt konkurrensutsätta elmarknaden när  nätleverantörer har monopol. Hur fasiken ska det gå till? Tågtrafiken är konkurrensutsatt så det skriker om det och det är ju det som är problemet. Ingen vill eller behöver ta ansvar.

Sedan Olof Palmes dagar har jag förknippat socialdemokratin med kampen för mänskliga rättigheter. Den bilden krackelerar rejält när socialdemokraternas utrikespolitiske talesman vill fullfölja det avtal alliansen gjort med Saudiarabien när det gäller vapenexport. Och det av samma skäl som Reinfeldt angav i riksdagen här förledens. Med vapen byggs Sveriges välstånd påstod han.

 – Jag vill inte ge några fromma förhoppningar om att vi säger upp avtalet om vi vinner valet, säger utrikespolitiske talesmannen Urban Ahlin till Sydsvenskan.

 Det är med andra ord tummen upp för   Urban Ahlin att Sverige   ”gå över lik” så länge det blir förtjänst i form av exportintäkter på det.  Det vill inte jag vara delaktig i! Moderaternas försvarsminister har precis avgått, på grund av vapenaffären och så kommer Urban Ahlin med det här beskedet.

 Är det så illa att vid en valseger för (S) blir det inte ens ett moderaterna ligth-politik utan en fortsättning av den nyliberala vägen och den väg där andra ska betala välståndet för de som har det bättre ställt?

Ett parti som förlorat sin själ har ingen framtid.

Media: AB,1,2,3,4Svt,1,SR,1, DN,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

8 comments for “En socialdemokrati utan själ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.