Vårvindar fri(s)ka?

Idag ler nog alla socialdemokrater. Trenden tyder på att (S) börjar få ökat förtroende i väljaropinionen och är nu åter Sveriges största politiska parti.

Socialdemokraterna tar ett rejält kliv  och ökar 6,5 procentenheter till 32,5 procent  enligt United Minds mätning. Det är ungefär de siffror (S) fick strax efter det att Juholt valts till partiledare och innan Juholts utförsbacke satte fart.  Löfvén har fått positiv  press, inte för att han åstadkommit särskilt mycket utan snarare för att han inger förtroende och det han signalerat fått positivt bemötande i media.

Det historiskt stora ¬lyftet för S gör samtidigt att de rödgröna nu är största block i svensk ¬politik. Marssiffrorna i Aftonbladet/United Minds – plus 6,5 procentenheter på en ¬månad – kan inte läsas som annat än supersuccé för nye partiledaren Stefan Löfven (S).(AB)

 

Valet av Magdalena Andersson som ekonomisk talesperson var ett snille drag. Hon kan ge Anders Borg en match om vilken riktning den ekonomiska politiken ska ta.
Samtidigt backar  Moderaterna. De  tappar 3,4 procentenheter och hamnar på 29,3 procent. En effekt av  att opinionen inte längre låter sig luras av dimridåer och trixande med statistik. Arbetslinjen är ett misslyckande. Hanteringen av sjuka och äldreomsorgen   en katastrof.  En utrikespolitik som styrs av ekonomiska intressen en moralisk kollaps där vapenexporten enligt Reinfeldt ska gagna svenskt välstånd och där Reinfeldt gav klartecken  till saudisk vapenfabrik,.

Skulle det bli nyval inom en snar framtid och opinionssiffrorna står sig  får vi en socialdemokratisk statsminister.

Relaterat i media: Svd1, DN, Ex1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,, , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments