Ekonomiska intressen bakom svensk utrikespolitik.

Den moderatledda regeringen har fortsatt och fördjupat det militära samarbete med en av världens hårdaste diktaturer, Saudiarabien som initierades av socialdemokraterna. Vad som tillkommit är ett skenbolag för att dölja att Sverige deltar i att utveckla saudisk vapenindustri. Politiskt omdömeslöst och moraliskt under all kritik! Svenska vapen används för att slå ned demokratirörelsen inte bara i Saudiarabien utan också i grannländer som Bahrein. Amnesty Internationals landrapport för Saudiarabien 2011 visar hur regimen systematiskt bryter mot mänskliga rättigheter.

Avslöjandet har väckt starka känslor och avståndstagande med rätta. Vad som saknas är en diskussion om de mäktiga ekonomiska intressen som ligger bakom och hur de kan tillåtas påverka svensk utrikespolitik och vilka stater Sverige ska samarbeta med militärt. Avslöjandet är av den digniteten att politiskt ansvariga bör lämna sina poster med omedelbar verkan och samarbetet med saudierna avbrytas.

Media:ab1234,dn123, svd12, svt1,sr12, ex

Andra om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
janne
12 years ago

Hej

Det är ett elände att det vi inte vill se – faktiskt är där – att vi har en myndighet som smyger bakom våra folkvalda. Man gjorde en rundfrågning i Gbg igår eftermiddag – ingen .. inte en kotte av de tillfrågade kunde se någon anledning att sälja vapen till Saudi – ett land som dessutom förvanskar sin egen religion på det mest obskyra sätt – makt kommer först! Det känns som att hamna i en tid som mer liknar tiden där Gustav den III valde hur vi ska klä oss och att vi lärt hur man ska skifta teg med grannen …

Låt oss folkomrösta om de länder vi vill ska ha möjligheten att ödelägga sina grannar – för den där tramsiga passusen om att svenska vapen inte får verka i närområdet är ju redan död

Nej låt svenskarna välja själva och en samvetsfråga – hur ’svensk’ är svensk vapenexport? Hur mycket av en klusterbomb kommer till åldringsvården?

Janne

Anna Gustin
12 years ago

Med avslöjandet av det vidriga affären som vår regering hållit på med bakom ryggen på alla oss skattebetalande medborgare, så har de totalt diskvalificerat sig som företrädare för vårt land. Om det som sägs på radion är sant…att ”alla partier varit informerade” så blir det som en våldtäkt på oss alla. Hur många människor i Sverige lever inte fortfarande i tron att vi är neutrala. De som förvaltar våra gemensamma pengar (våra inbetalda skatter) börjar likna rena rama brottsyndikatet! Ska vi ha vapenhandlare som våra företrädare? Vad ska vi ta oss till??