Larmen går …

Nu är det köttets det röda köttet vi ska akta oss för.

Forskare på Harvard-universitetet har, i en studie med 121 000 personer, slagit fast att rött kött ökar risken att dö ung.

Den som åt en portion obearbetat rött kött per dag ökade risken med 13 procent. Och när det gäller bearbetat kött, som korv och bacon, var siffran högre — 20 procent.

– Denna studie ger tydliga bevis på att regelbunden konsumtion av rött kött, särskilt processat kött, bidrar väsentligt till för tidig död, säger Frank Hu, huvudansvarig för studien som publicerats i tidskriften Archives of Internal Medicine. (SR)

Fettlarm, sockerlarm och jag vet inte vad. Larmklockorna stannar aldrig och risken är att vi inte bryr oss till slut.Ät fettsnålt var det och så fick vi i oss massa onödigt socker på köpet. Minns ni 6-7 skivor bröd om dagen? Vad säger expertisen på  LCHF-kost om det? Ät frukt, frukt, frukt. Nej inte mer än en eller högst två om dagen. Tänk på sockret!

Jag åt fettsnålt och sänkte både det goda och onda kolesterolet.  En massa frukt istället för en bit choklad och la på mig.

Nu står det röda köttet på röda listan om man ska tro den studie som publicerats i en medicinsk tidskrift, Archives of Internal Medicine. av Fank Hu. Var han bedrivit sin forskning och vem han är  framgår inte .  Studien har hållit på ett tag och Hu har följt ett stort antal försökspersoner och så en medicinsk tidskrift då. Visst verkar det vederhäftigt och trovärdigt? Ett slag i bältet på alla som predikat lyckan med LCHF-kost?

Vem äter endast rött kött till lunch och middag? Jag gör det sällan. Föredrar fisk och fågel och vegetariska rätter.  Har helt enkelt svårt att svälja rätt kött  . Bilderna på vanvårdade djur och långa pinande transporter poppar upp i bakhuvudet. Nu kan jag även lägga studien som visar faran för hälsan  med rött kött på bordet här hemma.

Media :ab  dn svd  gp dagen svt sr

Andra om  , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Magnus
Magnus
12 years ago

Varför äter du fågel om du inte vill stödja en djurplågande bransch? Kycklingindustrin är nog den absolut värsta av alla djurindustrier, mätt i smärta.