Fredrik Reinfeldts sifferexercis.

  Fredrik Reinfeldt (M) får draghjälp av Peter Wolodarski  i  Dagens Nyheter som skriver att  ökad invandring är förklaringen till sänkt sysselsättning.

 Alliansfritt Sverige ger svar på tal och visar svart på vitt att Fredrik Reinfeldt och Peter Wolodarski är ute och cyklar.

Tre diagram från SCB  visar att påståendet om  att  invandringen skulle vara orsaken till att sysselsättningen minskat och att   sysselsättningen egentligen ökat saknar verklighetsförankring.

 

 

 

 

 

 

 

 

Att Fredrik Reinfeldt ogillar   den statistik som visar den verklighet som är resultat et av alliansens politik finns det flera exempel på .

Då Fredrik Reinfeldt möttes av EU-statistik vid en presskonferens efter EU-toppmötet på fredagen som visar en snabb ökning för risken för fattigdom i Sverige svarade statsministern

 Vi tycker det är märkligt att man använder ett mått som straffar att vi har gjort det mer lönsamt att arbeta. (DI)

Vad han inte nämner är att det är sjuka och arbetslösa som fått betala priset.

Dessförinnan var det sättet att mäta barnfattigdom Fredrik Reinfeldt ogillade . Han försökte t  med konststycket att få EU att ändra sättet att mäta då det visade sig att barnfattigdomen ökade i Sverige.

Det säger sig själv att när befolkningen ökar kan inte absoluta tal användas. Det är vedertaget inom all forskning. Men inte hos regeringen Reinfeldt.

Det verkar inte bättre än att vår statsminister har problem med grundläggande matematik.   K Kielos  skriver apropå Fredrik Reinfeldts vurm för att vi ska jobba tills vi fyller 75 år.

Allt fler unga sjuksköterskor går ner i tid för att orka, larmar Vårdförbundet. Statsminister Fredrik Reinfeldt håller samtidigt fast vid sina tankar om att vi nog bör jobba till 75. Hur det ska gå om man inte ens orkar på heltid till 30 verkar han inte fundera så mycket på.

Reinfeldt skulle förstås kunna strunta i det helt. Om det nu inte vore så att han, efter han har jobbat till 75, så småningom kommer behöva att någon tar hand om honom. Och det kan bli knivigt. Redan 2030 kommer det att saknas 30 000 sjuksköterskor i Sverige. (AB)

Relaterat i media: DN1,2, AB1,2, SvD1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments