Terroristnojan är gränslös.

För terroristnojan finns det inga gränser.

De tre män som åtalats misstänkta för planer på att mörda konstnären Lars Vilks har släppts, uppger Göteborgs tingsrätt. Misstankarna byggde på telefonavlyssning och ledde till att de tre männen suttit i fängsligt förvar ända sedan den 10 september.  Åklagaren yrkade på fängelse medan advokaterna  pläderade för ett frikännande. De åtalade menade att

– Vi sitter här därför att vi är muslimer. Det finns inget som kopplar oss till terrorgrupper, sade en av de åtalade innan förhandlingen avslutades. (GP)

Ett uttalande som stärktes av att de nu släppts. Det verkar banne mig som om polisen,åklagare och Säpo i Göteborg lider av paranoia. Det är andra gången på kort tid som terroristutpekade  släpps. Förra gången var det också ett telefonsamtal där sprängande huvudvärk tolkades som en bomb som skulle sprängas. Innerstaden spärrades av och barnfamiljer rycktes upp ur sina sängar mitt i natten. Falskt larm den gången också.

I en annan världsdel sitter två svenska journalister fängslade  och dömda för terrorism på grund av att de försökte skaffa fram information om de oegentligheter och påtalade brott mot mänskliga rättigheter i Ogaden provinsen i Etiopien.

Terrorism är en anklagelse som makthavare tar till för att bli av med oliktänkande och som fallet med de dömda svenska journalisterna  i Etiopien för att mörka regimens oegentligheter och skrämma andra journalister till tystnad. I Sverige är det muslimer som kan råka illa ut .

Tidigare inlägg:

 

Bloggat: Svensson, Röda Malmö.

Media: AB 12 GP  SkD Svt2 GP12 SvD SR SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Röda Malmö, Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om Lars Vilks, Åtal, Mordförsök, Terrorism, […]

Martin
Martin
12 years ago

Tror SÄPO skjuter sig lite i foten när de med buller och bång försöker motivera sin existens. Att deras ineffektivitet och meningslöshet bevisas med lika mycket buller och bång var kanske inte tanken.

Ett transparent SÄPO!