Vad händer i Göteborg?

 Har stan blivit ett näste för terrorister?  Eller är det Säpo som återigen ser spöken?

Fyra personer greps igår i Göteborg misstänkta för terrorbrott. Röda Stens  konstbiennal utrymdes i natt och området spärrades av. Även gångbron på Älvsborgsbron stängdes av. Mot vad hotet riktades  och av vem framgår inte. Säkerhetspolisen har lagt locket på.

Magnus Ranstorp, expert på internationell terrorism antyder ett samband med 9/11 men vill helst inte spekulera. Expressen  konstaterar trots detta  att Ranstorp inte kan utesluta att händelserna har ett samband.  Internationell media spinner vidare på händelsen.

Vad som ligger bakom gripandet är svårt att veta.  Ett vet vi och det är att Ranstorp var snabb och peka ut   Breivik som islamistisk terrorist när bombattacken i Oslo och massakern på Utöya blev känd. Vi vet också att senast det begav sig i Göteborg så var det ett telefonsamtal där den ena personen beklagade sig över en explosionsartad huvudvärk som föranledde säkerhetspolisen att gripa tre personer med arabiskt klingande efternamn misstänkta för terrorism. Männen släpptes efter några dagar.

Så länge som säkerhetspolisen inte kan presentera tillstymmelse till  bevis finns ingen som helst anledning att spekulera  om vare sig bakgrund till gripandena eller vem som anhållits.

Vem vet det kanske är som förra gången män med icke svenskklingande efternamn som drabbats av blixtrande huvudvärk vars telefonsamtal misstolkas av Säpo?

Media: DN & Svensson


Läs även andra bloggares åsikter om , ,   ,   , , ,

  8 comments for “Vad händer i Göteborg?

Comments are closed.