Håkan Juholt skadeskjuten?

 På basis av intervjuer med 900 personer utropar Lena Mellin ”Klockan klämtar för Håkan Juholt”.  Skadeglädjen går inte att ta miste på

I vissa stugor och ämbetsrum dras nu en suck av lättnad.  Håkan Juholt ska bort.  Jag trodde i min enfald att det var en fråga för partiet och dess medlemmar vem som ska var partiledare. Men ack vad jag bedragit mig. I Sverige anno 2011 är det Aftonbladet som avsätter partiledaren i det socialdemokratiska partiet.  En stilla undran blir därför om det är samma tidning som ska tillsätta Håkan Juholts efterträdare? En ny liten  undersökning   upplagd så att någon av de som går i Perssons fotspår får förtroendet är kanske vad som väntar?

Juholts installationstal gav skrämselhicka  inte bara hos media och borgerligheten utan också hos Perssons  lärjungar. Det har ingen kunnat missat. Håkan Juholt blev lovligt byte och ett fulspel utan dess like skapade löpsedlar. Ett spel som inte direkt gett det  f d statsbärande partiet vind i seglen.

Slutet på cirkusen har vi inte sett.  Jag brukar inte ägna mig åt vadslagning och ska inte göra det nu heller. Oddsen för att Håkan Juholt inte kommer att leda partiet inför nästa val torde vara ganska låga. Blir det så kommer det parti som tidigare lockade runt 40% av väljarkåren att få finna sig i att bli ett parti som får tävla med miljöpartiet om att vara Sveriges näst största parti . Summan av kardemumman blir  att Fredrik Reinfeldt får ytterligare 4 år som statsminister att montera ned den välfärd som generationer före oss byggt upp.

Nej, jag är inte socialdemokrat men inser att utan ett starkt socialdemokratiskt parti  kommer regeringen Reinfeldt att sitta kvar i orubbat bo efter nästa val.Någon framtid kommer socialdemokraterna inte att få som ett moderaterna light.

Media:  ab123, svd12, dn12, svt

Andra om  , , , , ,

14 comments for “Håkan Juholt skadeskjuten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.