Högerns Sverige inget föredöme!

När välfärden monteras ned och riskkapitalisterna tar över vanvårdas gamla i välfärdens och valfrihetens namn.

Det är resultatet av den moderatstyrda regeringens hantering av det som  en gång  stolt kallades den svenska modellen med en generell välfärd som var till för alla.  När girigheten tagit över har människovärdet sopats bort.   Vinstmaximering   genom   försämringar inom vård, skola och omsorg har gjort ”riskkapitaliserna” ännu  rikare.

De senaste veckornas skandaler kring privata vinstintressen inom sjukvården drabbar inte bara äldreboenden. Även vården i livets slutskede påverkas. Författaren Kristian Petri förde dagbok om sin fars dödskamp – en drabbande berättelse om ett ovärdigt slut.(DN)

Det är detta som går under mumbojumbo som valfrihet vilket visat sig betyda  friheten att välja  var Du ska vanvårdas eller  vilken arbetsplats Du ska  åldras på i förtid när Du ser hur de som inte kan föra sin egen talan misshandlas. Förlåt vanvårdas.

Vem hade kunnat tro att   Fas 3  skulle bli en större arbetsgivare i Sverige än Volvo. Fas 3 ett avträde där arbetslösa arbetar under slavkontrakt. Hur kunde det gå så illa? Var tog den stolta svenska modellen vägen, med full sysselsättning som mål där arbetslösa fick en andra chans och sjuka ro att hämta sig från svår sjukdom?

Sverige är i dag ett land där den som vanvårdar djur kan dömas till fängelse, men den som vanvårdar gamla kan få bonus.

Sverige är ett land där hårt arbetande familjer måste oroa sig för att behöva sälja huset ifall mamma får bröstcancer. Sverige är ett land där en majoritet av de allra äldsta inte får någon offentlig omsorg över huvudtaget.(Katrin Kielos, AB)

Tidigare inlägg
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Caligulas konstaterande, annarkia – Högerns Sverige inget föredöme, En redaktörs bekännelser, Björnbrum – De som inte […]

trackback

[…] Bloggat: Röda Malmö, K & Å, Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om Håkan Juholt, Sossarna, Folkrörelser, Organisering, […]

Jan B
Jan B
12 years ago

HUR långt ska denna den samlade högerns nedmontering av praktiskt taget ALLA viktiga samhällsfunktioner få fortsätta??? Vårt Sverige är inget SAM-hälle längre, den rätta beteckningen är numera att vi lever i ett SÄR-hälle; människors trygghet & framtid slits i sär av de högerns makthungrighet, girighet, cynism % falskhet!! MEN var är den politiska oppositionen?? En politisk opposition värd namnet BORDE ju nu kunna spela mot öppet mål? Vad är väl frågan om tex. Juholts hyresbidrag i förhållande till att rasera en hel samhällsmodell?? Med alla de mänskliga offer & tragedier vi ser utspela sig runt om i landet??? Men de är HELT upptagna av internt käbbel & fraktionsstrider (SAP), eller övervägande upptagna med att formera trupperna inför en kongress (V) eller upptagna med att positionera sig för att snarast bli upptagna i makthavarnas varma korridorer (MP). Stackars oss ”vanliga” svenska arbetande medborgare! NÅGOT bör göras!! Men VAD???