Saudiarabien slår tillbaks.

Saudierns blånekar ansvar för 9/11 och höjer rösten.

USA-senaten sade på tisdagen ja till en ny lag som ska göra det möjligt för amerikanska familjer som drabbades av 11 septemberattackerna att stämma Saudiarabien för den skada de åsamkats. Beslutet är inte välkommet i Vita huset, president Barack Obama har hotat att stoppa det med sitt veto.

[…]

Saudiarabien har med kraft motsatt sig lagen, dess regering avvisar att det skulle finnas något ansvar att utkräva från landet för de terrordåd som drabbade USA den 11 september 2001, då uppemot 3.000 människor miste livet, flertalet av dem i attackerna mot tvillingtornen i New York.(DN)

imageSaudiarabien hotar med att gòra sig av med amerikanska värdepapper om lagen går igenom enligt DN och kan sätta dig på tvären när det gäller kommande oljeleveranser.

Med tanke på att saudierna sitter på en av världens största oljefyndigheter är det få länder som dristar sig till att sätta sig upp mot landet ifråga.

Vem minns inte alliansens försvarsminister Karin Enströms ovilja att klassificera Saudiarabien som en diktatur. Eller när saudierna satte stopp för Margot Wallströms inledningsanförande på Arabmötet. Ett anförande som inte föll diktaturen Saudiarabien på läppen då det skulle handle om mänskliga rättigheter vilket är en bristvara i Saudiarabien.

En diktatur som Saudiarabien kan hålla världen i schack och ställa villkor tack vare sina oljetillgångar.

Nog skulle vi inte bara få en miljövänligare värld utan också en fredligare och tryggare dito om oljeberoendet fasades ut!?

Sedan kan man ju undra hur mycket USA skulle tvingas ut med om Irak stiftar en motsvarande lag som ger rätten till skadestånd till alla de som drabbats av den USA-ledda invasionen av Irak?

80/100 #blogg100

Andra om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments