Högerns nya vapen, en ”mjuk” statskupp?

Högerns fulknep att roffa åt sig makten där borta och här hemma.

imageI Brasilien avsätts Dilma Rouseff, en folkvald president av korrupta högerpolitiker med motivering att hon skulle ha ägnat sig åt ekonomisk  oegentlighet,  när sanningen är den att hon försökt göra livet drägligare för vanligt folk. En CIA- informatör tar hennes plats.

En ”mjuk” statskupp istället för tanks för att införa nyordning i den ekonomiska politken.Allt för att driva politiken åt höger och gynna fåtalet, de som redan har mest och allt.

I Sverige agerade Hans Bergström, fd chefredaktören och ansvarig utgivare på en av Sveriges största tidningar, Dagens Nyheter som strateg åt fascistpartiet SD med syfte att fälla regeringen.En medlem  i Liberalerna legitimerar det parti som eftersträvar vad Viktor Orbán kallar ”illiberal demokrati”.

”Det är dags att välta bordet”, skrev Bergström i ett mejl till den ledande Sverigedemokraten Linus Bylund kort efter valet 2014. Han argumenterade för att Stefan Löfvens regering var ”djupt skadlig för Sverige” och för att SD därför måste agera. (AB)

En medlem i Liberalerna legitimerar på så sätt det parti som eftersträvar vad Viktor Orbán kallar ”illiberal” demokrati.

Är det må hända högerns strategi när man inte vinner val? Ta bakvägen och gå över lik  för att ta över makten!?

Andra om , , , , , , ,

81/100 #blogg100

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments