Karin Enström gör mig mörkrädd.

Försvarsminister  Karin Enström (M) vill inte kalla Saudiarabien för en diktatur.

Nu är Karin Enström inte ensam om att blunda för den verklighet som är. Vi har vant oss vid att det är så toppmoderater i regeringen oftast gör när verkligheten är ett hot mot deras egna intentioner.

Nu går väl ändå skam på torra land. Ett av världens mest brutala ­länder som systematiskt bryter mot mänskliga rättigheter, där all makt ligger i en enda familj anser Sveriges försvars minister inte är en diktatur. Allt för att Sverige ska kunna fortsätta sin vapenexport till Saudiarabien, ett land som utrikesminister Carl Bildt inte för så länge sedan  kallade ett familjeföretag som det var okej att sälja vapen till. Saudiarabien som gör allt för stoppa den arabiska våren.

När avslöjandena om vapenförsäljningen och planerna att bygga en vapenfabriken i Saudiarabien kom blev det högljudda protester.  Vill  försvarsministern stämma i bäcken så att  SAAB kan fortsätta att sälja vapen som  enligt deras egen reklam  passar för mjuka mål som civila hus, bilar och folksamlingar

Tycker försvarsministern att det är Sveriges uppgift att beväpna en av världens mest brutala  diktatur? Tala i så fall klartext och kalla saker och ting vid deras rätta namn. Kryp inte bakom ord som klingar falskt.

Media: SVT, SR,  BT, SkD, SdS


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , & Svensson

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Karin Enström gör mig mörkrädd. […]

trackback

[…] Bloggat: Annarkia1, 2, Läs även andra bloggares åsikter om Försvarsminister, Karin Enström, Okunnig, Obildad, […]