Margot Wallström gör skillnad.Sverige har äntligen fått en utrikesminister som gör skillnad.

Ekännandet av Palestna som stat fick direkt en rad länder att följa efter. Blir det samma sak nu?

Att vår utrikesminister så helhjärtat står upp för mänsliga rättigheter fick eko över världen när Saudierna ilsknade till och satte käppar i hjulet  för hennes tal inför Arabförbundet. När Margot Wallström insisterade och vägrade böja rygg gjorde Saudierna vad som kan väntas av en skamkulur och kallade hem sin ambassadör från Stockholm. Vilken nesa för Saudierna då beskedet kom att det militära samarbetsavtalet sades upp.

På fredag kommer saudiernas och Arabförbundets tilltag att tas upp i EU. Ska bli intressant att se vad som kommer ut av det.

no-arab-spring-in-saudi-arabia1Bra jobbat av den svenska regeringen att äntligen sätta stopp för ett samarbete med en ökänd diktatur som Saudiarabien. Faktum är att Sverige med avtalet försett ett land  som deltagit i snart varje konflikt i området för att slå ner demokratisträvanden med vapen.

Nog gör vår nya utrikesminister skillnad! Margot Wallström gör sig känd för sin utrikespolitik medan den tidigare ministern blev känd för att släppa åsikter på Twitter.

”Äntligen ett västland som står upp mot Saudiarabien i frågan om mänskliga rättigheter”, skriver ansedda Washington Post. (AB)

Människorättsorganisationer hyllar Margot Wallström medan moderaterna KU-anmäler. Inte lär (M) få politisk goodwill med det tilltaget!

image Inlägg 12 av 100 i #Blogg100
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , & Daladem, DN12

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments