Littorin-affären lämnar en fadd eftersmak.

Bråk om ord och tolkningar av vad en dementi egentligen är  det  det senaste försöket att skyla över den misslyckade skademinimeringen som landsattes efter  Littorins presskonferens i Almedalen ?

Ord står mot ord och Littorins val att  ”tala ut” via mejl utan möjligheter till följdfrågor i regeringsorganet Dagens Nyheter väcker fler frågor än svar. Hur kommer det sig att en minister väljer/råds? att avgå om påståendet om sexköp saknar grund? Varför raderas alla uppgifter om Littorin? Varför vänder tidigare partikamrater och vänner  Littorin ryggen?

Nya frågor

Littorin- affären  väcker frågor om pressetik, offentlighetens pris , politikens spinndoktorer men också om   människo-och kvinnosyn. PR lika viktigt som ideologier skriver Aftonbladet.

En kultur där begrepp som spin, att vara proaktiv och att kontrollera skadorna är minst lika centrala som ideologier eller visioner. En värld befolkad av strateger och kommunikatörer, där PR-konsulter fungerar som experter och domare. En kultur där en statsminister väger sina svar för att hålla sin egen rygg fri. Också när frågorna handlar om en av hans viktigaste medarbetare.

Den  kvinnosyn som visat sig i affärens spår hos bloggare  och kommentarer är skrämmande och rent ut sagt vidrig. Inte hjälper man vare sig Littorin, moderaterna eller alliansen  med sådana klavertramp.

När det gäller moderaternas människosyn  och Reinfeldts problem med sina ministrar har Anna-Klara Bratt skrivit ett intressant inlägg på Newsmill om hyckleri, dubbelmoral och en politik som visat de svagaste grupperna ryggen. Är det en politik som ligger  i linje med Reinfeldts och moderaternas sätt att lämna en förlorare i sticket?

Vilken betydelse Littorin-affären får för  valutgången vet vi inte. Klart är att skandalen är en personlig tragedi för Littorin.  Politik och val borde få  handla om visioner, ideologi,  sakfrågor och därmed vilket samhälle vi vill leva i inte PR-firmor , mörkläggningskampanjer och nyspråk.

Bloggat

Jinge ställer frågan om vad som mer grävs fram, M Moberg om att Littorin talar ut och att Reinfeldts dåliga omdöme kvarstår, Johan Westerholm om medias ansvar,   Kent Persson undrar vem som egentligen ägnar sig åt tramsig skenmanöver, MaryXJ psykologiserar med utgångspunkt från attributionsteorin, Tokmoderaten om när tredje statsmakten blir makten.

Media: ABDN12, Ex12345, GP123, Syds, SvD123456
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
13 years ago

http://www.e24.se/lifestyle/klacksparkar/hollandska-tips-for-att-komma-ur-krisen-flytta-till-sverige_2180785.e24

”Med hög tillväxt, sjunkande arbetslöshet och sunda statsfinanser är Sverige en förbild i Europa. Holländska Z24 tipsar sina recessionströtta att flytta hit.”

Man får så olika intryck överallt!!! vem ska man lyssna på egentligen i detta virrvarr..

// Sandra

Joanna
Joanna
13 years ago
Reply to  annarkia

Ilsemarie har listat en del av alla de mter ch lögner vi matats med
http://ilsemarie.wordpress.com/2010/06/21/har-du-gatt-pa-lognerna/

Kalmardamen
Kalmardamen
13 years ago

Tack för ett mycket bra inlägg!

Tratten
Tratten
13 years ago

Jag tror det funkar så här, ungefär… I flera år i skilsmässa av bedrövlig art, tidvis djupa depressioner, och vet att om han nekar offentligt väntar rubriken:

LITTORIN NEKAR TILL SEXANKLAGELSE

varefter drevet och affären snurrar flera varv. Jag tror han insett han fått nog och avgår. Han hoppas att dementin överlämnad till AB via presssekreterare skulle avhålla AB från publicering.

AB vill sälja lösnummer och mjölkar skvallret så gott dom kan väl medveten om att den svenska allmänheten delvis består av en pöbel som skriker häng honom.

Det kan vara jobbigt tror jag….

Tratten
Tratten
13 years ago
Reply to  annarkia

Och… är han skyldig? Är han oskyldig är det hemskt. Är han skyldig så får nog AB börja producera snart… annars tror jag dom åker på smällen. Den som gräver en grop åt andra….

Joanna
Joanna
13 years ago
Reply to  annarkia

Lena Mellin ger en bra beskrivning av vad som skett i dagens tidning.

trackback

[…] littorin, politik, val 2010, olja, peak oil, usa, konspirationsteorier andra k&å pamflett annarkia lasse rebella röda-b zaramis dn12 svd12 ex123 ab12 t kommer förhoppningsvis på nätet […]