Littorin-affären lämnar en fadd eftersmak.

Bråk om ord och tolkningar av vad en dementi egentligen är  det  det senaste försöket att skyla över den misslyckade skademinimeringen som landsattes efter  Littorins presskonferens i Almedalen ?

Ord står mot ord och Littorins val att  “tala ut” via mejl utan möjligheter till följdfrågor i regeringsorganet Dagens Nyheter väcker fler frågor än svar. Hur kommer det sig att en minister väljer/råds? att avgå om påståendet om sexköp saknar grund? Varför raderas alla uppgifter om Littorin? Varför vänder tidigare partikamrater och vänner  Littorin ryggen?

Nya frågor

Littorin- affären  väcker frågor om pressetik, offentlighetens pris , politikens spinndoktorer men också om   människo-och kvinnosyn. PR lika viktigt som ideologier skriver Aftonbladet.

En kultur där begrepp som spin, att vara proaktiv och att kontrollera skadorna är minst lika centrala som ideologier eller visioner. En värld befolkad av strateger och kommunikatörer, där PR-konsulter fungerar som experter och domare. En kultur där en statsminister väger sina svar för att hålla sin egen rygg fri. Också när frågorna handlar om en av hans viktigaste medarbetare.

Den  kvinnosyn som visat sig i affärens spår hos bloggare  och kommentarer är skrämmande och rent ut sagt vidrig. Inte hjälper man vare sig Littorin, moderaterna eller alliansen  med sådana klavertramp.

När det gäller moderaternas människosyn  och Reinfeldts problem med sina ministrar har Anna-Klara Bratt skrivit ett intressant inlägg på Newsmill om hyckleri, dubbelmoral och en politik som visat de svagaste grupperna ryggen. Är det en politik som ligger  i linje med Reinfeldts och moderaternas sätt att lämna en förlorare i sticket?

Vilken betydelse Littorin-affären får för  valutgången vet vi inte. Klart är att skandalen är en personlig tragedi för Littorin.  Politik och val borde få  handla om visioner, ideologi,  sakfrågor och därmed vilket samhälle vi vill leva i inte PR-firmor , mörkläggningskampanjer och nyspråk.

Bloggat

Jinge ställer frågan om vad som mer grävs fram, M Moberg om att Littorin talar ut och att Reinfeldts dåliga omdöme kvarstår, Johan Westerholm om medias ansvar,   Kent Persson undrar vem som egentligen ägnar sig åt tramsig skenmanöver, MaryXJ psykologiserar med utgångspunkt från attributionsteorin, Tokmoderaten om när tredje statsmakten blir makten.

Media: ABDN12, Ex12345, GP123, Syds, SvD123456
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Please follow and like us:

  11 comments for “Littorin-affären lämnar en fadd eftersmak.

 1. Sandra
  15 juli, 2010 at 18:16

  http://www.e24.se/lifestyle/klacksparkar/hollandska-tips-for-att-komma-ur-krisen-flytta-till-sverige_2180785.e24

  “Med hög tillväxt, sjunkande arbetslöshet och sunda statsfinanser är Sverige en förbild i Europa. Holländska Z24 tipsar sina recessionströtta att flytta hit.”

  Man får så olika intryck överallt!!! vem ska man lyssna på egentligen i detta virrvarr..

  // Sandra

  • 15 juli, 2010 at 19:55

   Enligt SCB är ungdomsarbetslösheten 30 % högst i Europa.Regeringen har finansierat skattesäkningar med lånade pengar och genom att kraftigt försämra för sjuka och arbetslösa, de ekonomiska klyftorna ökar samtidigt som utförsäkrade och arbetslösa tvingats till socialkontoret för att klara sin försörjning. Enligt senaste statistik fortsätter dessutom arbetslösheten att öka.

 2. Kalmardamen
  15 juli, 2010 at 18:21

  Tack för ett mycket bra inlägg!

 3. Tratten
  15 juli, 2010 at 19:45

  Jag tror det funkar så här, ungefär… I flera år i skilsmässa av bedrövlig art, tidvis djupa depressioner, och vet att om han nekar offentligt väntar rubriken:

  LITTORIN NEKAR TILL SEXANKLAGELSE

  varefter drevet och affären snurrar flera varv. Jag tror han insett han fått nog och avgår. Han hoppas att dementin överlämnad till AB via presssekreterare skulle avhålla AB från publicering.

  AB vill sälja lösnummer och mjölkar skvallret så gott dom kan väl medveten om att den svenska allmänheten delvis består av en pöbel som skriker häng honom.

  Det kan vara jobbigt tror jag….

  • 15 juli, 2010 at 20:06

   Tacka sjutton för att situationen är jobbig för Littorin. Avklädd in på bara skinnet och utsparkad av de egna mitt upp i allt de du nämner. Att AB vill sälja lösnummer är uppenbart. Inte var det av omtänksamhet om L de väntande med publiceringen.

   • Tratten
    15 juli, 2010 at 21:03

    Och… är han skyldig? Är han oskyldig är det hemskt. Är han skyldig så får nog AB börja producera snart… annars tror jag dom åker på smällen. Den som gräver en grop åt andra….

    • 15 juli, 2010 at 21:28

     Aftonbladet har gått över gränsen och blivit en part i debatten istället för att hålla sig till att informera om och granska makthavare anser vissa.
     Är Littorin oskyldig kan han ju stämma Aftonbladet och den vägen få upprättelse.

     • Joanna
      16 juli, 2010 at 14:58

      Lena Mellin ger en bra beskrivning av vad som skett i dagens tidning.

      • 16 juli, 2010 at 23:42

       En privatperson har polisanmält Lena Mellin för förtal. Littorins godkännade krävs för att åtal ska väckas enligt nyhetskanalen.se

Comments are closed.