Omskriven och ensam.

Sven Otto Littorin,  fd arbetsmarknadsminister med köpt examensbevis, är i blåsväder.

Efter att Aftonbladet konfronterat ministern med frågor och hänvisat till information som finns lagrad i en dator  tog regeringsplanet Littorin till Stockholm för konsultation hos statsminstern. Morgonen därpå avgick han hänvisande till barn, familj och medias hårdbevakning.

En hund begraven.

Annat ligger bakom. Ett lagbrott som om han befinns skyldig kan ge fängelse skriver Aftonbladet.   Vilket vill tidningen inte uppge utan hänvisar till att Littorin inte längre är en offentlig person.  Men, är inte den karusell av rykten som publiceringen gett upphov till sju resor värre? Om vi har haft en minister som begått brott, är det inte av allmänintresse? Nu pyser Aftonbladet pö om pö ut uppgifter och tidningsföräljningen och träffarna påwebbtidningen ökar säkerligen rejält. Är det vad som är baktanken innan historien bakom serveras?

Eller är det så att det spelar roll om man är moderat eller socialdemokrat? Jag tänker på Tobleronegodiset och några andra affärer som slagits upp stort.

Littorin och Reinfeldt

Littorin avgick men vad visste Fredrik Reinfeldt egentligen?  Det finns antydningar och statsministern  sitter ju kvar. Lägga locket på ska man ju inte har Reinfeldt sagt och lägga locket på är nu alldeles för sent

Till sist vilket makabert tilltag att gömma sig bakom barnen och dessutom nämna dem med namn med resultat att var och varannan tidning publicerat namnen på barnen.

Utkastad med fallskärm?

Personligen känner jag med Littorin. Måste vara ett helsike att bli omsprungen och så nedskriven  efter många år i politikens tjänst.  Utkastad och utfryst från brödraskapet med Reinfeldt och Borg. Ensam. Spetälsk. Men han behöver kanske inte oroa sig för artbetsförmedlingen i alla fall?

Sensmoral

Brott  lönar sig inte. Sanningen kommer ifatt. Om nu Littorin begått något brott? Det är inte medias vare sig gammel- eller nymedias sak att avgöra det.

Är det Littorin som avgick vi kommer att minnas från Almedalen 2010? Kommer  affären  att påverka moderaterna och alliansen och bli det som till sist krashade regeringens förtroende?

Andra bloggar om samma sak Jinge, Svensson,Kulturbloggen

Media DN12 Ex1, Svd, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
HumanLabRat
13 years ago

Ensam? Nja, han har nog det gött! Äter, dricker och omger sig med vackra damer på någon playa!

Och vart har Schlingmann tagit vägen? Han som brukade uppdatera sin valblogg så flitigt varje dag!

trackback

[…] känner mig nödd och tvungen till…, så satt karlfan till för några dagar sedan i en regering som gjort sitt allra bästa för att avskaffa rim och reson i rättsskipningen och statens […]

trackback

[…] Bloggat: Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om Sexköp, Sven Otto Littorin, Ministerpost, Sexköpslagen, […]