En socialförsäkringsminister med skygglappar.

I  vilken värld lever Christina Husmark-Persson?

Förundras över  hallelujarop från Husmark Persson om resultatet av de försämrade sjukförsäkringen. Här om dagen  kom det statistik från Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan över vad som har hänt med de sjuka som utförsäkrades vid årsskiftet. Det är en mycket avslöjande läsning som visar hur människor kommit i kläm på grund av regeringens regeländringar. Anna Vikström ger en uttömmande beskrivning av resultatet och Martin Moberg sammanfattar:

  • Tre procent är i arbete,
  • 33 procent är tillbaka i sjukförsäkringen efter en karenstid på tre  månader.
  • Två tredjedelar är inte tillbaka i sjukförsäkringen utan är kvar i olika s k program hos Arbetsförmedlingen. De bedöms vara sjuka men tillräckligt friska för att vara inskrivna hos AF vilket kan innebära att man går på möte en gång i veckan med en så låg  ersättning att utfyllnad med socialbidrag är ett måste.
  • Läs mer hos

I alliansens Sverige är rädslan  att bli ställd utanför om man har oturen att bli sjuk överhängande. Utvärderingen visar att risken är stor och att  rädslan är befogad.

I går debatterade Husmark-Persson och Veronika Palm sjukförsäkringen. Husmark-Perssons oförmåga att tolka statistik och vara lyhördför kritik går inte att ta miste på.

Missa inte

Ilsemarie om regeringens myter och lögner, Arbetaren om att folk dör av de nya reglerna, ClaesKrantz om att 370 jobb till 13000 utförsäkrade är ett fiasko och RESURS.

Media Svt, Svd,AB, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Toledomahn
Toledomahn
13 years ago

Förundras över hallelujarop från Husmark Persson om resultatet av de försämrade sjukförsäkringen.

DET är INGET att förundras över!

xxx se kommentarsreglerna!

trackback
Utvärderingen av sjukförsäkringen visar på misslyckandet | Anna Vikström
9 years ago

[…] prata med Husmark Persson, uppdaterad: Claes Krantz, Storstad har ritat en graf!, Peter Andersson, Annarkia, Roger […]