Hur länge ska detta få fortgå?

Israel fortsätter att  hindra fartyg   att nå Gaza.

Ett libyskt fartyg lastat med bl a medicin och andra förnödenheter har omringats av israeliska fartyg utanför Gaza. Fartyget uppges också ha maskinproblem.

Oförsonlig linje

Protesterna mot Israels bordning av ship to Gaza där nio hjälparbetare sköts ihjäl på nära håll och ytterligare en  person nyligen avled av skottskador är inget som påverkat Israel. Istället är det den hårda och oförsonliga linjen som gäller. Den israeliska militärutredning utgår ifrån att angreppet var okey  men dåligt förberett.  Användningen av skarpamunition kritiserades inte och och aktionen i sin helhet beskrivs som föryjänstfull utförd. Knappast någon hård kritik som svensk media rapporterat om. Utredningen är ett hån mot internationell rätt och totalt förnekande av Gazabornas rättigheter till ett drägligt liv.

En odemokratisk stat

Hanin Zoab, en demokratiskt vald parlamentsledamot straffas för att hon  kritiserar Israel politik och deltog i Ship to Gaza och Frihetsflottiljen. Hon har förbjudits att lämna landet och fråntagits sitt diplomatiskt pass och därmed diplomatiska immunitet. Så agerar inte en stat som vill bli kallad demokrati!

Hur länge ska israel tillåtas att trampa på palestiniers mänskliga rättigheter och på folkrätten? När ska det internationella samfundet reagera och sätta stopp?

Bloggat: Svensson, Röda M-ö, Jinge

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,, , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Danne
Danne
13 years ago

När palestinierna slutar skjuta raketer så lugnar nog israel ner sig.