I morgon bryter vi trenden!

I morgon kan vi bryta den trenden och bereda vägen för ett mänskligare, rättvisare  och klimatsmartare samhälle.

Tittade Du på partiledardebatten i SVT i går kväll?  En debatt som fokuserade på sakfrågor och visade på skillnaderna mellan två olika sätt att se på människor och samhälle. Det är viktigt att rösta på en samhällsvision man tror på. Den visar vilken människosyn vi har, hur vi vill att människor ska vara och därför utforma vårt samhälle.

Vilket samhälle väljer du?

Ett samhälle som rycker undan grundtrygghet för den som blir sjuk och arbetslös och säger att Du har dig själv att skylla och säger att ensam är stark eller ett samhälle som räcker ut en hjälpande hand och ger människor en andra chans, ett solidariskt samhälle.

Debatten visade tydligt att   Reinfeldt i  fortsätter att försvara ett system som slagit ut tiotusentals människor trots att de är sjuka. Utan att blinka upprepade han  att en reform måste få kosta innan den sätter sig.   När det visar sig att människor far illa avfärdas det med att det inte var meningen.  Ett synsätt helt i avsaknad av självrannsakan byggd på ren fanatism.

Citat från slutdebatten(AB)

”Jag vet inte vad som är värst, att ni ­inte visste om effekterna och trots remissinstansers varningar genomförde förändringarna eller om ni visste och ändå genomförde dem”, sa Lars Ohly.

”Det här är baksidan av er idé om att det ska löna sig att arbeta, för det betyder i själva verket att det ska kosta att ­vara sjuk eller arbetslös”, fortsatte Maria Wetterstrand.

För att få råd med stora skattesänkningar, mer åt de som tjänar mest,   har man  försämrat socialförsäkringarna och tvingat kommunerna att skära ner personal.  Ett systemskifte där  makt och resurser medvetet flyttas  från till de som har det bäst. Ett systemskifte där gemensam välfärd individualiseras och överförs till riskkapitalbolag som stoppar vinst  i egen ficka. De som drabbas av sämre kvalitet i vård och skola är såväl gamla som unga.

I morgon kan vi bryta den trenden och bereda vägen för ett mänskligare, rättvisare  och klimatsmartare samhälle.

Blogginlägg

Bloggat:Jinge, Svensson, Röda Malmö, Anders Widén, Scaber Nestor, Ilsemarie, Martin Moberg, Americablog News, Emelie, Esbati, Storstad
Media: Exp23 GP HD, DN234567,AB23, SvD23456
Andra om , , , , , , , , , , , intressant

  5 comments for “I morgon bryter vi trenden!

Comments are closed.