Pansarvärnsrobotar inget att leka med.

Än en gång avslöjas regeringen med att ha farit fram med osanningar.

Saab Bofors har trots handelsminister Ewa Björling (m) förnekat detsamma tillåtits sälja pansarvärnsrobotar till Abdullah bin Abdul Aziz i Saudiarabien.

”Saab Bofors säljer pansarvärnsrobotar till Saudiarabien. Detta uppger Dagens Industri i dag. Trots att handelsminister Ewa Björling (M) vid upprepade tillfällen förnekat att Sverige säljer stridsvapen till landet. Bofors vd vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna i Dagens Industri som säger sig fått uppgifterna om försäljningen från flera av varandra oberoende källor. Kontraktet var klart redan 2007 men kunden har varit hemlig tills nu. Så sent som i juli förnekade handelsminister Ewa Björling vid upprepade tillfällen i en intervju med Sveriges Radios Studio Ett att Sverige exporterade krigsmateriel för strid till Saudiarabien. (Aftonbladet)

Valrörelsen har i år varit en smutsig föreställning där makthavare inte dragit sig för att använda lögnen som vapen och t om  medvetna lögnkampanjer.

Saab Bofors affär med Saudiarabien är naturligtvis en känslig affär för regeringen då  försäljningen av robotar kan bryta  mot gällande vapenexportlagar. Pansarvärnsrobotar är krigsmaterial avsedda att använda i strid och inget att leka med.

Bloggat: Ulf Vargek,

Media: AB SvD SVT DN Expr
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant.se

3 comments for “Pansarvärnsrobotar inget att leka med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.