Detta gör mig livrädd för ytterligare fyra år med alliansen.

I går kväll kom ett meddelande i mitt Twitterflöde som gjorde mig nyfiken:

-Varför jag aldrig kan rösta blått och varför fortsatt högerstyre skrämmer mig: RT @ http://bit.ly/92nLwi

Emelie skriver om sveket :

Jag har gråtit. Ja, jag har bölat som ett barn. Jag har traskat varv efter varv runt lägenheten som en rastlös hund. För det finns ingenting annat att göra. Det svek som Alliansen visat de allra svagaste lämnar mig alldeles uppgiven och oförstående.

Idag sa man till min mamma att hon har fyra månader på sig att sälja sin lägenhet. Nu ska jag berätta om de senaste fem åren av hennes liv.
[…]

Berättelsen om sveket mot Emelies mamma visar hur ett nytt kallt Sverige tagit strupgrepp på välfärden och sparkar undan benen på sjuka.

Hur många sådana här berättelser om människor vars liv förstörs av alliansens sjukförsäkringsreform behövs för att alliansen ska förstå att reformen  som kritiserades av många instanser innan den sjösattes inte uppnår sitt syfte?  10 000? 100 000?

Visst är det så att socialbidrag eller försörjningsstöd som det numera heter inte medgavs om någon hade egna tillgångar som ex en bostadsrätt.  Men då hade Emelies mamma inte utförsäkrats och hade därför inte behövt söka hjälp. Det gör skillnad!

Hur de som jobbar på försäkringskassan står ut då de tvingas följa de trubbiga och omänskliga regler som den nya sjukförsäkringsreformen inneburit övergår mitt förstånd.  Nej, det är inte försäkringskassans personal som bär skuld till Emelies mammas svåra situation . Det är alliansen som infört regelsystemet och har ansvaret.

Glöm inte att Christina Husmark-Persson motiverade reformen med att pengar behövde frigöras för att skapa skattesänkningar.  Skattesänkningar som mest gynnat oss som redan har det mer än bra.

Fortsatt alliansstyre inte bara skrämmer mig. Jag är livrädd för den kalla omänskliga syn på sjuka  som den regeringen visat prov på. Vad väntar om de får ytterligare fyra år i Rosenbad?

Läs Emelies hela inlägg om sveket mot mamman HÄR.

Du vet väl att om Du förtidsröstat har Du rätt att ändra dig på valdagen i din  vallokal.

Uppdaterad 17/9

Nu skriver även dn och  svd om Annica Holmquist. Regeringen vill inte kommentera.

Bloggat: Ilsemarie,”Ödmjukhet räcker inte Fredrik Reinfeldt!”,Joakim Hörsings bloggutmaning, Ronny Åkerberg, ”Vad är det för samhälle vi fått?”
Media:AB1234, Blt, Ex, DN1, SvD 1
Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

17 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
HumanLabRat
13 years ago

Detta är hemskt! Det finns mängder med andra exempel, jag tar upp några av dem på min blogg.

Patrik Johansson
Patrik Johansson
13 years ago

Fruktansvärt. Dessutom den empatilöshet som Fredrik Reinfeldt uppvisar när man visar de som drabbats.

Tyvärr är skattesänkningarna blodspengar. Blodspengar som betalas av våran välfärd.

Fredrik Reinfeldt skriver om detta i sin bok ”det sovande folket”, att det är bättre med ”sunt” armod än en ”falsk känsla av trygghet”.
Så han vill ta oss tillbaka till 1800-talet med all dess armod och orättvisor? Eller tror han också det var en ”illusion”? Som han nämnde om ungdomsarbetslösheten.

”ungdomsarbetslösheten är en illusion” nämnde han åt reportrarna, efter några veckor gick han ut med att han skulle bekämpa tidigare nämnda ”illusion”.

Hur trovärdig är en sådan man? Kan man lita på något alls av det han säger? Eller är vi för ”mentalt handikappade (*)”? (* också ett citat från ”det sovande folket”)

Henke
Henke
13 years ago

http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=67&doktyp=fr&dok_id=GT11907&rm=2005/06&bet=907http://www.vk.se/Article.jsp?article=30407+

Vad du än tror så är det så att all skatt går inte till sjuka och svaga.

Jag skulle tex. mer än gärna avskaffat alla subentioner på kultur, och gett det till de sjuka. Men den frågan driver ingen.
Skatten måste vara konkurrenskraftig annars är det över för landet.

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Henke

Ett välfärdssamhälle inrymmer också kultur. En kultur som är till för alla och kan utövas av alla.

Kent Karlsson
Kent Karlsson
13 years ago

Tänk också på att Allianspolitikerna APPLÅDERADE denna förändring, med all säkerhet fullt medvetna om hur resultatet skulle bli! Det måste de ju ha varit då remissinstanserna varnade för det som nu sker!

trackback

[…] sidan om att det här är förfärande och oacceptabelt så vägrar jag att se detta som ett slutresultat av de förändringar som Alliansen har genomfört. Det kan inte vara någon moderat, centerpartist, […]

trackback

[…] on Ödmjukhet räcker inte Fre… Bloggar som länkarDetta gör mig livrädd för ytterligare fyra år med alliansen. (Annarkia)Efterlysning – var är Cristina Husmark Pehrsson? (Bromma socialdemokrater)Reinfeldt, en ulv i […]

Bunny
13 years ago
Kalmardamen
Kalmardamen
13 years ago

Håller som vanligt, fullständigt med dig!
Inte 4 år till!

Expressen hade idag en mycket bra artikel om Reinfeldts svsagaste punkter!

trackback
Innan du röstar, läs om sveket! | Min luktar oxo fisk!
13 years ago

[…] klamydiabrevet, alliansfritt sverige, annarkia […]

trackback

[…] hjärta rött, rödgrön.se , peter andersson, annarkia, […]

trackback

[…] Storstad,  Emil Broberg, Stefans konspirationer, Annarkia, In your face, […]

trackback

[…] Roger Jönsson – Signerat Kjellberg – Anders Nilsson – Kattalena – Annarkia – Esbjörn Jonsson – I just can’t get enough – Drakfors – […]

trackback

[…] Jan Hollis, annarkia – ”Detta gör mig livrädd för ytterligare fyra år med Alliansen”, Storstad – Detta har regeringen gjort med sjukförsäkringen, S-buzz – Hennes mamma […]

HumanLabRat
13 years ago

I dag har det konstaterats av Försäkringskassan att de inte gjort några fel och Annica Holmqvist kommer inte få någon sjukersättning. Det lutar väl antagligen åt att Alliansen kommer avskaffa sjukersättningen helt och hållet eftersom den inte ingår i ”välfärdens kärna”. Fyra år till med människoplågeri!!!