Detta gör mig livrädd för ytterligare fyra år med alliansen.

I går kväll kom ett meddelande i mitt Twitterflöde som gjorde mig nyfiken:

-Varför jag aldrig kan rösta blått och varför fortsatt högerstyre skrämmer mig: RT @ http://bit.ly/92nLwi

Emelie skriver om sveket :

Jag har gråtit. Ja, jag har bölat som ett barn. Jag har traskat varv efter varv runt lägenheten som en rastlös hund. För det finns ingenting annat att göra. Det svek som Alliansen visat de allra svagaste lämnar mig alldeles uppgiven och oförstående.

Idag sa man till min mamma att hon har fyra månader på sig att sälja sin lägenhet. Nu ska jag berätta om de senaste fem åren av hennes liv.
[…]

Berättelsen om sveket mot Emelies mamma visar hur ett nytt kallt Sverige tagit strupgrepp på välfärden och sparkar undan benen på sjuka.

Hur många sådana här berättelser om människor vars liv förstörs av alliansens sjukförsäkringsreform behövs för att alliansen ska förstå att reformen  som kritiserades av många instanser innan den sjösattes inte uppnår sitt syfte?  10 000? 100 000?

Visst är det så att socialbidrag eller försörjningsstöd som det numera heter inte medgavs om någon hade egna tillgångar som ex en bostadsrätt.  Men då hade Emelies mamma inte utförsäkrats och hade därför inte behövt söka hjälp. Det gör skillnad!

Hur de som jobbar på försäkringskassan står ut då de tvingas följa de trubbiga och omänskliga regler som den nya sjukförsäkringsreformen inneburit övergår mitt förstånd.  Nej, det är inte försäkringskassans personal som bär skuld till Emelies mammas svåra situation . Det är alliansen som infört regelsystemet och har ansvaret.

Glöm inte att Christina Husmark-Persson motiverade reformen med att pengar behövde frigöras för att skapa skattesänkningar.  Skattesänkningar som mest gynnat oss som redan har det mer än bra.

Fortsatt alliansstyre inte bara skrämmer mig. Jag är livrädd för den kalla omänskliga syn på sjuka  som den regeringen visat prov på. Vad väntar om de får ytterligare fyra år i Rosenbad?

Läs Emelies hela inlägg om sveket mot mamman HÄR.

Du vet väl att om Du förtidsröstat har Du rätt att ändra dig på valdagen i din  vallokal.

Uppdaterad 17/9

Nu skriver även dn och  svd om Annica Holmquist. Regeringen vill inte kommentera.

Bloggat: Ilsemarie,”Ödmjukhet räcker inte Fredrik Reinfeldt!”,Joakim Hörsings bloggutmaning, Ronny Åkerberg, ”Vad är det för samhälle vi fått?”
Media:AB1234, Blt, Ex, DN1, SvD 1
Andra om , , , , , ,

17 comments for “Detta gör mig livrädd för ytterligare fyra år med alliansen.

  1. Pingback: Innan du röstar, läs om sveket! | Min luktar oxo fisk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.