En fråga om förtroende.

Mitt under Maria Wetterstrands tal i Almedalen väljer Fredrik Reinfeldt att tala med pressen om den så kallade Littorinaffären.

Föga förvånande säger statsministern att -Littorin säger att påståendet inte stämmer. Statsministern använder Littorins ord för att tillbakavisa anklagelserna om sexköp.

Aftonbladet släppte idag nyheten om Littorins misstänkta  brott mot sexköpslagen. Ett brott som kan ge 6 månaders fängelse och vars straffsats kan höjas till ett år om ett betänkande som ligger på regeringens bord går vidare.

En fråga om förtroende

Ingen kan ha missat samma regerings justitieminister när hon, Beatrice Ask på fullt allvar föreslog att färgade  kuvert skulle skickas till män som misstänkts ha köpt sex i strid med gällande lagstiftning. Motiveringen var att familjen borde få veta. Vad grannarna borde få veta förtäljer inte historien. Ett sanslöst otäckt förslag som väckte ett ramaskri och som lades på hyllan. Inte ärdet bättre att bli uthängd i media innan domstol fastställt att brott begåtts. Allmänintresse menar vissa och det må vara sant.  Det finns dock en uppenbar risk med att media agerar polis,  åklagare och domstol. Rättssäkerheten sätts ur spel. Hur man än vrider på den här affären drabbas barnen.

Å andra sidan ska media sida granska makten.

Sexköp är rent generellt ett brutalt utnyttjande av svaga människor och inte en fråga någon regering kan sopa under mattan av rädsla att förlora makten.

Förtroendet för det här landets regering har redan raserats.(AB)

Det går inte att komma undan det faktum att det är statsministern som är ansvarig för sina ministrar.  Och oavsett om Littorin är skyldig till det påstådda brottet mot sexköpslagen  eller inte är det ju inte omtanken om de svagaste i samhället den här regeringen gjort sig känd för.

Tidigare inlägg

Bloggat: MaryXJ, Svensson, Sagor från livbåten, Jinge, HBT-sossen, Sjöstedt, Röda Berget,

Media: Svd, DN 1, Ex 1,GP

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Politik, Val 2010, Prostitution, Valrörelsen, Almedalen ab123 dn123 svd123 ex123 Läs oxo annarkia, opassande, fridholm, svar42, zaramis t Etiketter:Aftonbladet, Almedalen, Littorin, Mediekritik, […]

trackback
Littorins sexköp eller ej inte frågan.. « Claeskrantz.se
13 years ago

[…] Badlands Hyena, Hos Petra, Svensk historia,Peter Andersson – me…, annarkia,Truthandfiction, Ledarbloggen, anybody´s place, anybody´s […]

Kalmardamen
Kalmardamen
13 years ago

Citerar dig själv och håller fullständigt med:
”Sexköp är rent generellt ett brutalt utnyttjande av svaga människor och inte en fråga någon regering kan sopa under mattan av rädsla att förlora makten.”

Har alltid kännt mig engagerad i människohandeln och var nog inte tillräckligt objektiv i mitt egna inlägg.
Och precis som du skriver så drabbas barnen värst hur man än vrider och vänder på den här affären.

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Kalmardamen

Ditt inlägg sitter mitt i prick. 🙂

trackback

[…] Val 2010, Politik, Mediekritik ab1 ex1 svd dn1 johannes fredrich pamflett po-w knut lasse annarkia rödab t Etiketter:Littorin, Mediekritik, Moderaterna, Nya moderaterna, Politik, […]