Skampålen “bara” för sexköpare?

Ingen har väl undgått det faktum att sveriges  justitieminister  Betarice Ask (m) vill peka ut personer som inte är dömda genom hemsända färgglada kuvert. Skampåle på 2000-talet är vad justitieministern vill införa.  En skam för ett rättssamhälle tycker de flesta av oss. Regeringen Reinfeldt har problem med sina ministrar det är uppenbart. Något som Reinfeldt efter all kritik mot Asks senaste bedrift själv kommenterade i Ekots lördagsintervju med orden “vi ska inte ha ett glåpordssamhälle”. Nej det ska vi inte. Det ryms inte i en rättsstat.

En justitieminister som hotar rättssamhället kan vi inte ha kvar. Avgå Beatrice Ask!

Bara en fundering jag har som någon kanske kan upplysa mig om är hur det är med andra misstänkta brottslingar? Får de också brev hemskickade och om så är fallet har de samma rättigheter som de som misstänks för att ha brutit mot sexköparlagen? Kan de  begära att kuvertet sänds till arbetet istället?   Missförstå mig nu inte! Ingen ska behöva hängas ut på basis av misstanke och inte heller efter avtjänat straff.

Bloggat: Scaber Nestor, Alliansfritt , Projektpåriktigt, Röda malmö, Svensson, Peter Andersson, Yttrandefrihet,ftw

Läs även andra bloggares åsikter om, , intressant

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Tweet 20

  3 comments for “Skampålen “bara” för sexköpare?

 1. 21 mars, 2010 at 09:24

  Tycker Gredilina kuvert var en bra ide.
  /Emvie

  • 21 mars, 2010 at 11:38

   Varför inte utveckla tanken och införa olika färggranna kort för olika sorters brott när Du ändå håller på? Tänk om vi dessutom kunde se till att de av ”misstag” hamnar hos grannarna i trapphusen eller på gatan.
   Jag ryser av bara tanken vilken rättsröta vi skulle få. Grannar som ligger i bakhåll, barn som kommer att mobba etc. När det sen visar sig att personen i fråga frias från misstanke fortsätter tisslet och tasslet-Ingen rök utan eld, nu leker du inte med du vet vem!
   Så kan rättsprinciperna i ett demokratiskt samhälle slaktas.

Comments are closed.