Rätt att ge Ask rött kort?

Beatrice Ask har inte lyssnat på kritik stormen. Hon fortsätter och insisterar på att skampåle för misstänkta  är metoden att skapa avhållsamhet från sexköp. Fredrik Reinfeldt skakade på huvudet men Beatrice Ask  backar inte. Förslaget har upprört och alltfler kräver justitieministerns avgång. Nu senast Tomas Bodström (s) fd. justitieminister.

En justitieminister som så fraglant sätter rättssäkerheten ur spel ska lämna sin post det är vi många som är överens om. Förslaget om drogtest av barn utan föräldrars medgivande, stämplingen av en hel generation med IPRED-lagen inte att förglömma gör Betarice Ask till en person vars lämplighet som justitieminister borde ha ifrågasatts långt tidigare.

Tomas Bodströms kritik är något svår att ta seriöst med tanke på att han själv som justitieminister pläderade för avlyssning av människor som inte ens är misstänkta för brott. Det om något borde Lena Mellin ha fokuserat på i sin analys i Aftonbladet. Att som hon gör kritisera Bodström för att han gett Beatrice Ask en chans att göra en pudel är helt absurt.

Kommer Fredrik Reinfeldt att ge sin justitieminister rött kort nu? I sammanhanget är lagrådets kritik av regeringen av högsta intresse.

Bloggat: Svensson, Röda Malmö, Röda berget

Media: SvD 1 2, DN AB Sydsv Exp GP

Bloggar om bodström, beatrice ask, politik, samhälle, Intressant

7 comments for “Rätt att ge Ask rött kort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.