Snaran drogs åt.

Assange bakom lås och bom. En skandal utan dess like om  Assange skulle utvisas till USA efter att ha överförts till Sverige.

Assange anmälde sig själv åtföljd av sin advokat på en polisstation i London. Där ”greps” han av polis på grund av den arresteringsorder som utfärdats i Sverige.  Domstolen har nu fram till den 14 december   på sig att bestämma om Assange ska utlämnas till Sverige. Under tiden sitter han  inlåst . Han nekades borgen trots att ett flertal personer däribland den australiske journalisten John Pilger hade ställt upp med närmare en miljon kronor för att han skulle släppas fri i avvaktan på att frågan om hans utlämnande avgjordes. Motiveringen var att Julian Assange inte anmält sig frivilligt då han hållit sig gömd Storbritannien. Domstolen blundar därmed för att   han  självmant gick in på en polisstation och anmälde sig . Det sägs också att han greps av polis vilket för tankarna till en jakt som slutar med ett gripande där Assange gör motstånd. Så var det ju inte men vad kommer folk att minnas och hur många nöjer sig inte med att läsa rubrik och ingress?

Märklig hantering av svenska myndigheter.

Svensk rättsskipning har agerat minst sagt underligt. Julian Assange vistades i Sverige i över en månad utan att bli kallad till förhör efter anklagelsen om våldtäkt . När han lämnade Sverige gjorde han det med rättens goda minne.

En efterlysning via Interpol luktar misstänkt likt en jakt på en terrorist.

En fråga allt fler ställer är om  våldtäktsanklagelsen mot Assange kan ses i ljuset av det hemliga samarbete mellan USA och Sverige som bedrivs i jakten på terrorister?  Om Assange har begått brott i Sverige   det får en rättegång avgöra. Assange motsätter sig att bli utlämnad till Sverige på grund av risken att slussas över till USA. Där kan det med tanke på de anklagelser som riktats mot honom, efter det att WikiLeaks läckt amerikansk diplomatpost,  bli livstidsstraff .

Fälls Assange för den brottsmisstanke om våldtäkt som riktas mot honom gör det inte WikiLeaks mindre viktig. WikiLeaks är inte Assange utan en organisation med många medarbetare i form av journalister och aktivister världen över. Det är inte på grund av  sexbrottsmisstankarna Julian Assange  han är världens mest jagade man.

Lästips: Don’t shoot messenger for revealing uncomfortable truths, Julian Assange, The Australian

Tidigare inlägg

Bloggat: Svensson, Röda Malmö, Jinge, Martin Moberg
Media: ab123456, ex1, dn12, svd123svt1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mikael Jansson
Mikael Jansson
13 years ago

Blir han utlämnad till oss, åker han till USA i svart påse som mössa och bultband till handleder m.m. Skamligt av Sverige att överhuvedtaget hjälpa USA i detta skede. Han är förmodligen inte alls intressant för våldtäkt utan bara att infångas sedan mördas av CIA förmodligen. Skamligt av media att inte inse att allt är politiskt med påtryckningar från USA.

trackback

[…] Gun i Norrtäl…, mymlan. the real.,Skivad lime, opassande, Mark Klamberg,Annarkia, Mikael Persson, Matte Matiks blogg,Motviktigt, The Hell of Hannasta… , Martin Mobergs […]

Nino Conti
Nino Conti
13 years ago

Världseliten försöker leda bort uppmärksamheten från de brotten som de begått och som många anade existesen av men saknade materiella bevis innan wikileaks publicerade breven.De vill leda bort uppmärksamheten så att frågan blir är assange skyldig eller oskyldig istället för är de skyldiga eller skyldiga. Folk har rätt att veta vilka brott som begås i deras namn speciellt nu när alla världens brottslingar samlas för att tysta ned assange och statuera exempel för att skrämma bort framtida avslöjanden.

trackback

[…] Rättvisa, London ab12345 ex1 dn1 svd12 svt123 Läs också: k&å kerstin kulturbloggen annarkia zaramis aspbergman lasse Etiketter:Assange, England, London, Politik, Rättvisa, Spioneri, USA, […]