Bättre sent än aldrig.

Skärpning Arkelsten!

Partier borde vara öppna med vem eller vilka organisationer som sponsrar verksamheten. Det tillhör demokratins spelregler att ge väljarna en chans att ges den insynen.

Sverige, Schweiz och ytterligare två små länder är de enda som saknar  lagstiftning på området i Europa.  I Sverige har det varit frivilligt att redovisa varifrån partibidragen kommer.Transparens är en förutsättning för att möjliggöra kontroll och därmed förebygga korruption. Samtliga riksdagspartier med undantag från Moderaterna och Sverigedemokraterna har önskat  lagstiftning.

Hittills har Moderaterna varit uttalade motståndare mot att offentliggöra namn på privatpersoner, företag eller organisationer som skänker pengar till politiska partier.(Ex)

Idag skriver moderaternas pressekreterare Sofie Arkelsten  på Brännpunkt att partiet vill lagstifta om partibidragen. Bra!  Men varför i herrans namn framställer denna Arkelsten, som redan gjort sig känd för historierevisionism, det som om det är  moderaterna som är pådrivande när det partiet hela tiden tryckt på bromsen. Det är inte första gången Arkelsten   försöker dribbla bort moderaternas ovilja att redovisa varifrån pengarna kommer. Precis som förra gången kastar hon sten i glashus och försöker ge socialdemokraterna en känga.

Moderaternas försök att göra PR för sitt eget parti även när det inte finns substans börjar bli mer än tröttsamt. Lite ödmjukhet skulle inte skada från ett parti som innehar regeringsmakten och som dessutom uttalat önskemål om att bli statsbärande.

Tidigare inlägg

Bloggat: M MobergPeter Högberg

Media: Svt, SvD, Ab, ExDN, Nyhetskanalen


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments