Nyspråk och historieförfalskning som vapen.

Nya Moderaterna är inte så nya som de påstår. Det handlar mer om nyspråk och än nyskapande.

Senaste tilltaget i försöket att skapa en makeover är ren och skär historierevisionism. Vad sägs om följande mening som numera ingår i moderaternas idéprogram:

Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande.

Varför ljuger moderaterna? Moderaterna motarbetade rösträtten en gång i tiden. Det står att läsa i varje lärobok i samhällskunskap.  Apartheid bejakade de  genom att säga nej till de sanktioner som till slut punkterade det förhatliga systemet i Sydafrika.

Skrämmande när ett regeringsbärande parti inte tvekar att  ägna sig åt historieförfalskning och använda sig av lögnen som vapen . Först tar moderaternas över en rad värdeladdade ord från socialdemokraterna och ger dem ett nytt innehåll. Därefter ger man sig i kast med att förfalska historien.

Ersätta visioner med ny historieskrivning, är det detta som är moderaternas nya signum?

Tidigare inlägg

Om makt, ordens makt och makten över språket.

Bloggat: M Moberg, HBT-sossen, Jämlikhetsanden

Media: AB1 , Newsmill,   Sydöstran, LT, Dagbladet, DN, SVT 1, 2, SvD,  SR, Expr, Fokus, Ab2, Ab3
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Bengt Wallin
12 years ago

Får dom chansen så skriver dom om läroböckerna också. Tyvärr så tror jag att vad som helst kan inträffa och det här är helsjukt.

morpheo
12 years ago
Reply to  Bengt Wallin

Med sponsrat skolmaterial är läroboksomskrivningen inte så fjärran…

trackback

[…] Aftonbladet – på gränsen till etiskt sammanbrott. SKP – Släng dem på soptippen! Annarkia – Nyspråk och historieförfalskning som vapen. Martin Moberg – Moderat historieförfalskning […]

HumanLabRat
12 years ago

Ett passande ord beskriver tillståndet i svensk politik: Diktatur!

trackback

[…] – Ökade klyftor och växande utanförskap –  ett resultat av fem års högerregerande.  Annarkia – Nyspråk och historieförfalskning som vapen.  Ledarbloggen – Nya Moderaternas Nya […]

T Lindholm
T Lindholm
12 years ago

Det här börjar kännas Ruggigt, med tanke på all denna förstörelse av våra Socialförsäkringar som har tagit Decennier att bygga upp, som nu Moderaterna har Saboterat på kort tid, b.l.a…..
Moderaterna med Reinfelt i spetsen ljuger och förhalar, undanhåller sanningen om det mesta! Dom drar sig inte för någonting!
Det här börjar bli en fara för Samhället i stort!

anita
12 years ago

Tack för bra information!
Jag kommer att göra vad jag kan för att sprida det här!

trackback
Stuff moderåttorna did | Min luktar oxo fisk!
12 years ago

[…] kommunisterna, beelzebjörn2, alliansfritt sverige2, oivvios arkiv, jinge, jonas sjöstedt, annarkia, röda berget, […]