Vad in i glödheta …

… håller Sofia Arkelsten på med?  Är hon korkad eller tror hon att väljarkåren är det?

Hon slår sig för brösten och säger att nu går vi före och visar partibidrag överstigande 20 000 kronor från privatpersoner.  Men snälla Sofia Arkelsten inte går moderaterna före. Ni går ju efter . När den rödgröna oppositionen ställt krav på att moderaterna bör redovisa vem som sponsrar partiet har det varit kalla handen. När ett förslag om att lagstifta för att tvinga fram redovisning röstade moderaterna tillsammans med Sverigedemokraterna ner förslaget.

Inte nog med att mörka verkligheten utan dessutom mopsar hon upp sig och pekar finger åt socialdemokraterna och ställer frågan – Nu får vi se vad socialdemokraterna kommer att göra? Det partiet har sedan länge redovisat partibidrag överstigande 20 000 och aktivt arbetat för en lagstiftning . S redovisar partibidrag på sin hemsida. Sofia Arkelsten skjuter sig själv  och moderaterna i foten med ett så korkat uttalande.

Krassman skriver

Socialdemokraterna partisekreterare, Carin Jämtin levererar ord och inga visor när det gäller att komma tillrätta med smusslandet. – Sanningen är att majoriteten av riksdagens partier går före och vill ha en lagstiftning. Vi tänker fortsätta arbeta för det, säger Jämtin till TT. Det är viktigt att Moderaterna flyttat sig ett steg, men en lagstiftning är det enda som garanterar att alla partier omfattas av det, även Sverigedemokraterna, tillägger hon.

Tidigare inlägg

Media: AB1 , 2, SR 1, 2, DN 1, 2, 3, GT/Expr, SvD, Expr, SVT

Lånar blogglänkar av Krassman

Alliansfritt Sverige / Röda Malmö / Ledarbloggen / Essbeck / Daniel Mathisen / Kommunisternas blogg / Mina Moderata karameller /Min politiska sida / Edvin Ala(M) / Martin Moberg / Hans Forsberg / Kulturbloggen / (S)ebastians tankar / Röda Berget / Svensson / Peter Högberg / Peter Andersson / Johan Westerholm / Thomas Böhlmark / Scaber Nestor / Filppu Filosoferar / Mikael Andersson (C) / Peter Högberg2 /
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Elias Granqvist
13 years ago

Du skriver att Sofia Arkelsten inte nämner något om företag.

Har du inte läst Arkelstens artikel? Hon skriver: ”Våra regler för insamling har samtidigt varit tydliga: Vi tar inte emot donationer från företag eller juridiska personer.” Det är en regel som har gällt inom moderaterna hur länge som helst.

Svava
13 years ago

För övrigt begriper jag inte riktigt var du vill komma när du skriver att S tidigare har redovisat donationer över 20,000, eftersom det inte är det SA ifrågasätter när det gäller S. Istället skriver hon: ”göra det möjligt för LO-medlemmar att kunna avstå från att stödja Socialdemokraterna samt att redovisa det oavlönade arbete som LO bistår partiet med”. Jämtin påstår att de redovisar oavlönat arbete – jag vet inte om det stämmer, men det är den första delen SA främst riktar in sig på, dvs frivilligheten i donationer.

Själv tycker jag det är oerhört mycket mer graverande att människor, som till exempel mina äldsta barn, tvingas skänka pengar till ett S trots att de inte vill, än redovisningen av enstaka privata donationer.