För moderaterna är politik PR.

För moderaterna är politik PR . Om verkligheten förvanskas spelar ingen roll bara det ser och låter bra.

Nya moderaterna låtsas vara socialdemokrater men bakom vackra ord döljer sig en annan verklighet. Inga socialdemokrater skulle komma på tanken att försämra för de som har det sämst ställt. Se bara på den sjuka sjukförsäkringen och brandskattade a-kassan. Ingen socialdemokrat skulle komma på tanken att påstå att det ’är jobbskapande att sänka krogmomsen. Det börjar nog var och en förstå.

Senaste PR-tricket från Moderaternas propagandakammare  är att i  idéprogrammet skriva in att moderaterna varit drivande i kampen för rösträtt och motståndet mot apartheid. Ett tilltag som avslöjades snabbt. Någon ändring av felaktiga och vilseledande uppgifter  lär det inte bli. I alla fall inte på ett bra tag enligt Hans Wallmark

  Det blir ingen ändring av Moderaternas kritiserade idéprogram, åtminstone inte de närmaste åren. Det meddelar Hans Wallmark från Moderaternas partistyrelse. -Det går inte att göra därför att det är en av stämman antaget idéprogram, däremot så kan man ändra ett idéprogram och då gör man det vid nästa beslutande tillfälle och det är en stämma om två år, säger Wallmark till SVT.

En påminnelse om vad som egentligen sas om sanktionerna mot apartheidregimen kan jag inte låta bli. Ulf Adelsohn (m) försvarade svenskt företagande i Sydafrika med argumentet att ”en neger är en neger och en svensk är en svensk”

Nu är det inte så att att ett parti kan leva på gamla meriter i synnerhet inte om de förvanskas. Det är den politik som påverkar nutid och framtiden som är det som gäller.

Visst är moderaterna för allmän rösträtt i dag och skriver under på att alla människor s värde är lika. Men i moderaternas värd är det ändå skillnad på folk och folk då alla inte ska ges samma förutsättningar när det gäller vård, skola och omsorg. Den omhuldade valfriheten gäller inte alla. Det kostar att välja och alla har inte råd. I moderaternas Sverige ökar klyftorna.

Gruppen som har låg ekonomisk standard växer. Mellan 1999 och 2010 har gruppen ökat från 8,4 till 14,8 procent av befolkningen. Det betyder att nästan 1,5 miljoner människor löper risk för fattigdom och socialt utanförskap.(LO-tidningen)

Ramlar du utanför systemet på grund av sjukdom eller arbetslöshet så har Du i moderaternas värld alltid dig själv att skylla.

Nu när eurokrisen hotar att påverka den svenska ekonomin är moderaternas enda saliggörande politiska åtgärd, skattesänkningar förpassad till garderoben och  lagd i malpåse. Nja krogmomsen sänktes förstås men den utlovade sänkningen av skatten för pensionärer skrotades.  Vad som komma skall för att säkra jobb och skapa en godtagbar välfärd står skrivet i stjärnorna. Alliansens budgetproposition ekade oroväckande tom.

Tidigare inlägg

 Lästips: Rösträtten i Sverige och arbetskampen.Storstrejken 1909, Svensson, SCB rapport om de ökande klyftorna, men regeringen Reinfeldt väljer passande nog att blunda för det…, Martin Moberg, Nya moderaterna vevar historien baklänges, Ilsemarie

Media: ab12  dn12 ex12 svd12  svt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 comments for “För moderaterna är politik PR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.