För moderaterna är politik PR.

För moderaterna är politik PR . Om verkligheten förvanskas spelar ingen roll bara det ser och låter bra.

Nya moderaterna låtsas vara socialdemokrater men bakom vackra ord döljer sig en annan verklighet. Inga socialdemokrater skulle komma på tanken att försämra för de som har det sämst ställt. Se bara på den sjuka sjukförsäkringen och brandskattade a-kassan. Ingen socialdemokrat skulle komma på tanken att påstå att det ’är jobbskapande att sänka krogmomsen. Det börjar nog var och en förstå.

Senaste PR-tricket från Moderaternas propagandakammare  är att i  idéprogrammet skriva in att moderaterna varit drivande i kampen för rösträtt och motståndet mot apartheid. Ett tilltag som avslöjades snabbt. Någon ändring av felaktiga och vilseledande uppgifter  lär det inte bli. I alla fall inte på ett bra tag enligt Hans Wallmark

  Det blir ingen ändring av Moderaternas kritiserade idéprogram, åtminstone inte de närmaste åren. Det meddelar Hans Wallmark från Moderaternas partistyrelse. -Det går inte att göra därför att det är en av stämman antaget idéprogram, däremot så kan man ändra ett idéprogram och då gör man det vid nästa beslutande tillfälle och det är en stämma om två år, säger Wallmark till SVT.

En påminnelse om vad som egentligen sas om sanktionerna mot apartheidregimen kan jag inte låta bli. Ulf Adelsohn (m) försvarade svenskt företagande i Sydafrika med argumentet att ”en neger är en neger och en svensk är en svensk”

Nu är det inte så att att ett parti kan leva på gamla meriter i synnerhet inte om de förvanskas. Det är den politik som påverkar nutid och framtiden som är det som gäller.

Visst är moderaterna för allmän rösträtt i dag och skriver under på att alla människor s värde är lika. Men i moderaternas värd är det ändå skillnad på folk och folk då alla inte ska ges samma förutsättningar när det gäller vård, skola och omsorg. Den omhuldade valfriheten gäller inte alla. Det kostar att välja och alla har inte råd. I moderaternas Sverige ökar klyftorna.

Gruppen som har låg ekonomisk standard växer. Mellan 1999 och 2010 har gruppen ökat från 8,4 till 14,8 procent av befolkningen. Det betyder att nästan 1,5 miljoner människor löper risk för fattigdom och socialt utanförskap.(LO-tidningen)

Ramlar du utanför systemet på grund av sjukdom eller arbetslöshet så har Du i moderaternas värld alltid dig själv att skylla.

Nu när eurokrisen hotar att påverka den svenska ekonomin är moderaternas enda saliggörande politiska åtgärd, skattesänkningar förpassad till garderoben och  lagd i malpåse. Nja krogmomsen sänktes förstås men den utlovade sänkningen av skatten för pensionärer skrotades.  Vad som komma skall för att säkra jobb och skapa en godtagbar välfärd står skrivet i stjärnorna. Alliansens budgetproposition ekade oroväckande tom.

Tidigare inlägg

 Lästips: Rösträtten i Sverige och arbetskampen.Storstrejken 1909, Svensson, SCB rapport om de ökande klyftorna, men regeringen Reinfeldt väljer passande nog att blunda för det…, Martin Moberg, Nya moderaterna vevar historien baklänges, Ilsemarie

Media: ab12  dn12 ex12 svd12  svt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Gustavsson - Intelligent Union

… och folket kommer som vanligt i blindo rösta in det parti som är för EU och därför kommer misslyckas kapitalt med att behålla företagen inom Sverige…om man inte fortsätter med exakt samma politik. D.v.s. ett race mot bottnen.

För det är detta EU-medlemskapet innebär. Enda anledningen att V nu verkar vara för EU är väl att man vill speeda upp takten på en Europeisk revolution där alla slipsnissar som lagligt bidragsfuskat sig till rikedomar med höga arvoden och annan utsugning får hänga från lyktstolparna?

Eller har de blivit hotade att vara för ett kapitalistiskt projekt? Lustigt är det.

trackback

[…] Moderaternas lilla bolag Arvid Lindman AB. Görans tankar – Det hemlighetsfulla partiet. Annarkia – För moderaterna är politik PR. Annarkia – Nyspråk och historieförfalskning som […]

Moster Gerd
12 years ago

Den som läser vilka arbetsuppgifter den gode Schlingman har behöver inte tvivla på vem som har ansträngt sig för att förmedla den nya historiken. (http://www.regeringen.se/sb/d/13465/a/152995)
”Per Schlingmann kommer att ansvara för statsministerns och regeringens samlade kommunikationsstrategi. Arbetet omfattar budskap och former för kommunikation av regeringens beslut och reformer.”
Notera att det handlar om att på ett snyggt sätt berätta vad regeringen egentligen beslutat. Inte om kommunikation.

trackback

[…] Bloggat: Sommestad, Annarkia, Röda Malmö, […]

LasseM
LasseM
12 years ago

Annarkia skriver: ”Inga socialdemokrater skulle komma på tanken att försämra för de som har det sämst ställt.” Ett fullkomligt obegripligt påstående. Det var Persson som administrerade nedskärningarna (”budgetsaneringen”) på 90-talet. Det var Ingvar Carlsson som drev in oss i EU. Det var Olof Palme som var chef när valutarestriktionerna och kreditrestriktionerna avskaffades på 80-talet, vilket var bakgrunden till kronkraschen. Sammantaget är det detta som satt oss på den pottkant där vi nu sitter. Socialdemokratin har för länge sen accepterat marknadens diktatur. På sin höjd vill de peta lite i kanten.