Cirkus Muller lägger ned.

Det ser ut som om SAAB till slut blir kinesiskt.  Turerna har varit många och hoppet hos bilarbetarna började ge upp hoppet om fortsatt produktion i Trollhättan.

Nu verkar det som cirkus Muller har kommit till vägs ände kinesiska Pang Da och Youngman tecknat en avsiktsförklaring som går ut på att de tar över ägandet av SAAB. Det är många intressenter som ska ge klartecken  innan affären är klar b l a General Motors och Europeiska investeringsbanken.

Kommer SAAB att gå samma öde som Rovers till mötes? Inte kommer väl två kinesiska företag att producera bilar med enorma förluster i Sverige. Köpet innebär förmodligen att produktionen flyttas till Kina och bilarbetarna på SAAB får se sig om efter nytt jobb. Är det vad som sker finns bara en vinnare och det är Viktor Muller som lyckats roffa åt  sig  miljonbelopp genom att inte producera några bilar och genom att blåsa underleverantörer och långivare.

Media: AB12, DN12, Svd12,GP12, Svt1, Ex1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Gurra
Gurra
12 years ago

Vadå enorma försluster ?? Vad vet du som inte kineserna vet ? Saab behöver en europeisk tillverkning för det är dyrt att skicka bilar tlll europa från kina p.g.a tullarna som finns för att stoppa billiga kinesiska produkter.

Saab kan tillverkas och säljas med vinst i europa .

Miken
Miken
12 years ago

När du skriver att det ”finns bara en vinnare och det är Viktor Muller som lyckats roffa åt sig miljonbelopp genom att inte producera några bilar och genom att blåsa underleverantörer och långivare”, innebär det att du helt bortser från köpeskillingen på 900 miljoner som Muller kan äntligen betala underleverantörerna och långivarna med?
Eller passar det bättre in i din story att han stjäl pengarna och renoverar sin båt för hela summan?

Miken
Miken
12 years ago
Reply to  annarkia

http://www.svd.se/naringsliv/kineser-satsar-75-miljarder-i-saab_6594744.svd
Det får bli mitt svar på första delen. Det enda du har att komma med nu är att avtalen inte är påskrivna ännu. Och visst, för detta kan vi bara vänta och se. Men tänk om du får fel? Då betyder det att du ju bara är ännu en onödig konspirationsteoretiker.

I den andra delen anklagar du mig för att tillskriva dig ett påstående du inte sagt. Låt mig förtydliga: renovera båt-metaforen tog jag från Rapport-reportaget från den dagen, jag antog att du hade sett det också. Där visar de hur han tjänar många miljoner i lön samt renoverar sin båt för 30 miljoner. Det är således en rimligt antagande att om du anklagar honom för att ”roffa åt sig miljonbelopp genom att inte producera några bilar och genom att blåsa underleverantörer och långivare”, (dina ord) så menar du just detta: Muller stjäl pengar som han inte har rätt till. Vad han sedan gör med pengarna är inte relevant, och du behöver inte hänga upp dig på den formuleringen. Men kvar står din överdrivna anklagelse. Hur försvarar du den?

Miken
Miken
12 years ago
Reply to  annarkia

Lägg inte dina egna ord i din mun? Vad är DET för ett argument? När jag citerar din egen text (utan att dra det ur sitt sammanhang) och ber dig försvara den i ljuset av mitt argument, då kan du inte anklaga mig för att argumentera illa. För då är det du som gör ”en insinuation som saknar grund och som slår tillbaks på dig själv.”

Miken
Miken
12 years ago
Reply to  annarkia

Men den allra bästa argumentationstekniken är kanske att inte publicera motdebattörens replik överhuvudtaget? På så sätt kan du ju ’vinna’ debatten genom att framställa mig som någon som inte hade tillräckligt starka argument för att ge dig svar på tal. När det egentligen är precis tvärtom.

Det är skamligt. Och lågt. Dina läsare kommer inte märka det, men jag vet vad du gjorde nu. Och jag vet att du vet det också. Så det räcker för mig.

Hej då.