Cirkus Muller lägger ned.

Det ser ut som om SAAB till slut blir kinesiskt.  Turerna har varit många och hoppet hos bilarbetarna började ge upp hoppet om fortsatt produktion i Trollhättan.

Nu verkar det som cirkus Muller har kommit till vägs ände kinesiska Pang Da och Youngman tecknat en avsiktsförklaring som går ut på att de tar över ägandet av SAAB. Det är många intressenter som ska ge klartecken  innan affären är klar b l a General Motors och Europeiska investeringsbanken.

Kommer SAAB att gå samma öde som Rovers till mötes? Inte kommer väl två kinesiska företag att producera bilar med enorma förluster i Sverige. Köpet innebär förmodligen att produktionen flyttas till Kina och bilarbetarna på SAAB får se sig om efter nytt jobb. Är det vad som sker finns bara en vinnare och det är Viktor Muller som lyckats roffa åt  sig  miljonbelopp genom att inte producera några bilar och genom att blåsa underleverantörer och långivare.

Media: AB12, DN12, Svd12,GP12, Svt1, Ex1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Please follow and like us:

  10 comments for “Cirkus Muller lägger ned.

 1. Gurra
  28 oktober, 2011 at 21:04

  Vadå enorma försluster ?? Vad vet du som inte kineserna vet ? Saab behöver en europeisk tillverkning för det är dyrt att skicka bilar tlll europa från kina p.g.a tullarna som finns för att stoppa billiga kinesiska produkter.

  Saab kan tillverkas och säljas med vinst i europa .

  • 28 oktober, 2011 at 21:23

   Hoppas att Du har rätt. Risken finns att det är varumärket och teknologin kineserna är intresserade av.

 2. Miken
  29 oktober, 2011 at 02:17

  När du skriver att det “finns bara en vinnare och det är Viktor Muller som lyckats roffa åt sig miljonbelopp genom att inte producera några bilar och genom att blåsa underleverantörer och långivare”, innebär det att du helt bortser från köpeskillingen på 900 miljoner som Muller kan äntligen betala underleverantörerna och långivarna med?
  Eller passar det bättre in i din story att han stjäl pengarna och renoverar sin båt för hela summan?

  • 29 oktober, 2011 at 13:57

   Affärsuppgörelsen är ju inte hamn ännu. Många intressenter ska godkänna bl a General Motors. Fodringarna på SAAB från underleverantörer och långivare är bra mycket större än den summa kineserna är villiga att betala om de nu gör slag i sak och förverkligar sin avsiktsförklaring.
   Du skriver:
   “Eller passar det bättre in i din story att han stjäl pengarna och renoverar sin båt för hela summan?”
   Vad är det för trams? En insinuation som saknar grund och som slår tillbaks på dig själv.

   • Miken
    30 oktober, 2011 at 23:18

    http://www.svd.se/naringsliv/kineser-satsar-75-miljarder-i-saab_6594744.svd
    Det får bli mitt svar på första delen. Det enda du har att komma med nu är att avtalen inte är påskrivna ännu. Och visst, för detta kan vi bara vänta och se. Men tänk om du får fel? Då betyder det att du ju bara är ännu en onödig konspirationsteoretiker.

    I den andra delen anklagar du mig för att tillskriva dig ett påstående du inte sagt. Låt mig förtydliga: renovera båt-metaforen tog jag från Rapport-reportaget från den dagen, jag antog att du hade sett det också. Där visar de hur han tjänar många miljoner i lön samt renoverar sin båt för 30 miljoner. Det är således en rimligt antagande att om du anklagar honom för att “roffa åt sig miljonbelopp genom att inte producera några bilar och genom att blåsa underleverantörer och långivare”, (dina ord) så menar du just detta: Muller stjäl pengar som han inte har rätt till. Vad han sedan gör med pengarna är inte relevant, och du behöver inte hänga upp dig på den formuleringen. Men kvar står din överdrivna anklagelse. Hur försvarar du den?

    • 30 oktober, 2011 at 23:32

     För Trollhättan med omnejd och alla som är beroende av SAABs fortlevnad hoppas jag att Du har rätt och att affären går i hamn.
     Om jag förstått det rätt så ligger bollen hos General Motors. Frågan är om de verkligen kommer att säga ja och därmed tillåta en konkurrent att sticka upp näsan .
     Om det stämmer att GM har skrivit en 150 sidors kravlista verkar det mörkt enligt Collin. http://blogg.aftonbladet.se/robertcollin/2011/10/victor-y-och-de-andra-hjaltarna-pa-saab-men-gm-spracker-affaren
     Till sist
     Lägg inte ord i min mun. Den argumentationstekniken lönar sig inte.

     • Miken
      31 oktober, 2011 at 12:59

      Lägg inte dina egna ord i din mun? Vad är DET för ett argument? När jag citerar din egen text (utan att dra det ur sitt sammanhang) och ber dig försvara den i ljuset av mitt argument, då kan du inte anklaga mig för att argumentera illa. För då är det du som gör “en insinuation som saknar grund och som slår tillbaks på dig själv.”

      • 1 november, 2011 at 17:12

       Du skriver
       “så menar du just detta: Muller stjäl pengar som han inte har rätt till”
       Det är att lägga ord i min mun. Det är dina ord inte mina.

     • Miken
      1 november, 2011 at 17:26

      Men den allra bästa argumentationstekniken är kanske att inte publicera motdebattörens replik överhuvudtaget? På så sätt kan du ju ‘vinna’ debatten genom att framställa mig som någon som inte hade tillräckligt starka argument för att ge dig svar på tal. När det egentligen är precis tvärtom.

      Det är skamligt. Och lågt. Dina läsare kommer inte märka det, men jag vet vad du gjorde nu. Och jag vet att du vet det också. Så det räcker för mig.

      Hej då.

      • 1 november, 2011 at 18:30

       Du skriver:
       “Men den allra bästa argumentationstekniken är kanske att inte publicera motdebattörens replik överhuvudtaget? ”
       Det håller jag med dig om. Din kommentar är nu publicerad . Risken är förstås att Du är så förbannad att Du inte ser efter och inte heller ser mitt svar. Jag beklagar i så fall.

       I en diskussion behöver ju ingen vinna och det är definitivt inte så att den som skriker högst eller som har sista ordet som vinner. Om man nu överhuvudtaget alltid till syvende och sist måste se någon som vinnare. Du och jag har olika sätt att se på Mullers agerande. Det kan ju räcka att konstatera det.

Comments are closed.