En osäkrare värld med Romney?


Hur många hänger framför datorn eller TV n en kväll som denna då ny president ska koras i USA?

Förra gången gjorde jag det. Obama skapade  entusiasm och ingöt  hopp om en annan politik från Vita Huset. I dag sitter vi med facit i handen och vet bättre. Det var inte så mycket han kunde göra Obama.

Frågan är om det egentligen spelar någon större roll vem som sitter där på tronen när alla röster räknats. Makten ligger ju i grund och botten någon helt annan stans. Maktdelning mellan kongress, president och Högsta Domstolen ser fint ut på papperet allt medan verkligheten visar något annat. Ett militärindustriellt komplex , oljemagnater och andra stora lobbyorganisationer främst industrin  bestämmer via osynliga nätverk. De organisationerna har den vanlige amerikanen inget som helst inflytande över. Inte så konstigt att valdeltagandet är lågt i ett land där valet blivit ett spel för galleriet.

Kan  ändå inte låta bli och fundera över om inte jorden  blir en farligare plats med Romney vid rodret. Risken är att han skulle ge Netanyahu i Israel  större spelrum än vad Obama gör.  Får Netanyahu som han vill tänds en brand som blir svår att släcka.

 Israels premiärminister Benjamin Netanyahu är beredd att ge order om angrepp på Irans kärnanläggningar ”om det är nödvändigt”.
– Jag hoppas att det inte ska bli så. Till syvende och sist vilar ansvaret på premiärministern och så länge jag är premiärminister ska Iran inte ha någon atombomb, sade Netanyahu i en intervju i israelisk tv på måndagen. – Finns det inget annat sätt är Israel berett att agera.(TT)


Media: ab12345, dn1234567, gp12, svd12345, ekot


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 comments for “En osäkrare värld med Romney?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.