HSB en koloss på lerfötter, del 2. #gbgftw


HSB:s uppenbara svårighet eller kanske det handlar det om ovilja att hantera boendes  önskemål och klagomål kan bli en långkörare.

Jag har en digital mätare nyinköpt som mäter som denna.

När det gäller värmen i vår nybyggda lägenheten är risken uppenbar att så blir fallet. 

Vi kände direkt när värmen ökade och kroppen tinade så smått upp efter 2 1/2 veckas frusenhet i alldeles för låg inomhustemperatur. Vårt problem idag är att vi inte kan reglera värmen. Termostaten har skruvats av och inte satts på igen. Skruvas de på sjunker temperaturen 1-2 grader enligt faktabladet. Nu är det så att att det lätt kan regleras genom att låsa upp termostaten för att släppa igenom mer värme. Det är vad leverantören informerade oss om när vi ringde. Tro nu inte att ansvarig för värmen gör så. Nej den frågan ska hänskjutas till styrelsen. Resultatet är att vi nu måste öppna balkongdörren när det blir för varmt.Värmen varierar varför vet vi inte. Kanske de testkör…?

Att människor reagerar olika på samma temperatur är något som gått HSB:s näsa förbi. Det är inte utan orsak vi undrar om   det kan  vara så att HSB struntar i detta. Är det verkligen så att alla ska ha samma max temperatur och då helst lite för låg ?

När jag valt rubriken ”HSB en koloss på lerfötter”?  så bottnar det i att olika personer och befattningshavare inte vet vad de andra gör. Samarbetet dem emellan verkar gå trögt. I en stor organisation som HSB är det smidigt att ansvariga skjuter ärenden ifrån sig . Inget händer och frågan är om de hoppas att man ska tröttna? Men se det gör inte min kropp! Under 20 C fryser jag i synnerhet om temperaturen faller ned till 18-19 C. Över 22 säger kroppen ifrån. Då är det för varmt. Inget kan jag göra så länge termostaten ligger bredvid elementen i väntan på att styrelsen ska sammanträda. När då? Om en, två tre veckor eller vad?

  I nuläget ser det ut som om sommarhuset får besök av oss tills HSB fått tummen ur. Synd. Lägenheten är annars toppen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
11 years ago

Hur går det? Har ni fått ordning på värmen?