HSB, Skanska och en never ending story?

Tvåårsbesiktning och en massa hantverkare. Bra kan tyckas då åtgärdas ju felen. Frågan är vad som väntar?

Med tanke på alla fel som anmälts och fixats sedan inflyttningen har jag fått mer än nog. Det började med att vi frös trots ullsockor långkalsonger och tjocka tröjor. Bemötandet den gången var under all kritik.

Så var det ventilationsanläggningen som var felmonterad och läckte vatten en masse. Även den gången ett bemötande och inkompetens som saknar motstycke.

Fyra elfel, ett fönster som saknade list mfl fel blev bara för mycket. Fel vi ansåg att vi kunde leva med till tvåårsbesiktningen fick anstå. Glädjen över att ha flyttat in i nybyggd bostad sinade.

ställningenOch det bara fortsatte:

Får hoppas att vattenintrånget inte når ner till oss.
Med alla de fel av allvarligare slag som åtgärdats sedan vi flyttat in klarar jag inte ett enda fel till. Tjaa vi har sparat några till tvåårsbesiktningen, några vi kan leva med. Ett tag till alla fall.

De var vad jag skrev för ca ett år sedan då det lappades och lagades i fasadens fogar. Det är klart att lappa och laga i fogarna hängades i lina  inte hjälpte. Bilden till höger visar vad som nu är å färde. Ställningar runt huset för att kolla fasaderna och lokalisera vattenintrång  ….tar det aldrig slut?

Vi borde kanske vara glada över att sådana bagateller som avsaknad av fog i fönster, sprickor i parketten därunder, omtapetsering pg av sättning, ickefungerande garderobstång, lufthål i  duschgolv och vägg, lister som glipar och annat smått och gott vi väntade med att påpeka till tvåårsbesiktningen, lätt kan åtgärdas. Hantverkare har besökt vår lägenhet vid nio tillfällen för att fixa de felen. Kvarstår då tapetseringen, sprickorna i parketten  (någon fuktmätning ansåg besiktningsmannen ej behövdes) och så golvet i duschen.
Golvet i duschen har fö sin egen historia.
Där fanns delar av fogen med felaktig färg  och en del luftblåsor. Även en lekman kunde se att det lappats i efterhand med avvikande murbruk. Det ansåg dock ej  besiktningsmannen som uppmanade mig att skrapa bort med en kniv det han menade var kalkavlagring. Så var det nu inte utan under dolde sig hål som  lappats och visade det sig delar som saknade murbruk. Så var det med de kalkavlagringarna! Vid den avslutande inspektionen menade nu besiktningsmannen att det var de andra dvs de ursprungliga fogarna som smutsats ner. Men… pekade ut en bit av fogen och påpekade att det sett ut så från början var varmed  han  utbrast att det skulle minsann aldrig den som gjorde besiktningen inför inflyttet ha släppt igenom. Trött jag blir.

Men i ärlighetens namn vad gör det att fogarna har olika färg med tanke på vad som händer högre upp i huset……att lägenheten är en nybyggd bostadsrätt som kostat en hel del spelar i sammanhanget ingen roll.Eller?

Än en gång hoppas jag att läckaget däruppe inte når ner till vår våning och att sprickorna i parketten under fönstret inte är tecken på att den saknade fogen släppt igenom väta…


Nu väntar vi på
att huset ska bli tätt.  Säger sedan hit men inte längre HSB och Skanska eller varför inte som en av våra grannar sa:

Aldrig mer Skanska!

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Nu släpper isfläckarna på gångbanorna snabbt. I veckan väntar mer sol och känslan av vår går inte att stänga ute trots eländet med lägenheten. […]

Anton
Anton
9 years ago

Hur har det gått med tapetseringen och parketten?