HSB en koloss på lerfötter, del 3.


Tar det aldrig slut?

För en månad skrev jag under rubriken ”Vad kommer härnäst”? med anledning av alla de byggfel som upptäckts efter inflyttning i nybyggd bostadsrätt i ett HSB-hus :

[…]

Vad kommer att hända härnäst? Det har ju varit fel på fel så här långt. Då räknar jag bort småfel som läckande toalett, obrukbara handdukshängare , handfat som lutar in mot väggen, plåstrad tapet och liknande.

Det började med

1. Värmen. Vi frös och fick ett bemötande som saknar motstycke. Värmen rättades till efter sju resor och många besvär men nu så…ja det är en annan historia.

Sedan har det fortsatt

2.Tre olika elfel som bla slog ut brandvarnaren, golvvärmen och det jobbigaste av allt diskmaskinen. Diska för hand gör sig inte så lätt med en pytteliten diskho.

3. Kalldrag under sovrumsfönstret. En fog som är otät? Altandörren glömmer vi …

4. Ventilationen som alstrar fukt som droppar ned på spisen.

[…]

Det visade sig att ventilatonen installerats tvärs mot rekommenderade instruktioner från leverantören  av en underentreprenör till den anlitade entreprenören som hade haft ont om folk. Det är tydligen så det går till i dagens läge. Underentreprenörer anlitar egna underenreprenörer som i sin tur kan ….. och ingen tar ansvar. Resultatet blev drypande fukt och nya rör och isolering i samtliga lägenheter.  Så långt bra.  Om fukten under fem månader gjort någon skada har ingen varit och kontrollerat. De kanske inte behövs. Vad vet jag?

Nu vet jag i alla fall vad som kom härnäst.  

Panelen som sitter utanför ventilationsrören bröts sönder vid bytet av röret . Löftet var att den skulle åtgärdas efter helgen. Nu har det gått ett par helger sedan dess .  Det är under omständigheterna ett mindre problem.  Vi har tejpat för för att slippa se hålet. Jodå det här är en nybyggd lägenhet…

Vad värre är är att värmen dalade igen. Den sjönk med över en grad  för att vara exakt 1,5 grader. Nu har vi frusit i en vecka. IGEN! Det intressanta i kråksången är att det nyligen togs ett styrelsebeslut på att radiotorerna skulle öppnas för att alstra mer värme i några lägenheter bl a  vår.  Inget har hänt förutom sänkningen av inomhusemperaturen. Det är ju så att man undrar om…..hm

Nej vi är inte ensamma om att frysa. Flera bostadsrättsinnehavare än vi sitter med filt och varma kläder framför TV:n om kvällen.   Först för en stund sedan kom ett löfte om att temperaturen höjs och att  radiatorerna ska öppnas i anvisade lägenheter. Det efter att våra  representanter i styrelsen mejlat och ringt upprepade gånger till ansvariga på HSB.

Så här kan det inte fortsätta! Det finns all anledning att upprepa frågan om vad som kan komma härnäst.

En ständig ström av hantverkare som lappar och lagar tar på energin ..

Flytta? Tanken har börjat slå rot . Ett är säkert  och det är att det i så fall inte blir ett HSB-hus.  Aldrig mer.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
11 years ago

Hur har det gått med värmen?

trackback

[…] långkalsonger och tjocka tröjor. Bemötandet den gången var under all kritik. Så var det ventilationsanläggningen som var felmonterad och läckte vatten en masse. Även den gången ett bemötande och en  okunskap […]