HSB koloss på lerfötter, del 3 forts…

… enough is enough!


Sol ute och varmare inomhus. Vad mer kan man begära?

I morse började termometern plussa på en tiondel i taget. Riktigt behaglig inomhustemperatur. Precis när jag slängt av ullkoftan ringer det på dörren. En efterlängtad rörmokare kommer och öppnar termostaten på radiatorerna. Med honom kom två män som mäter värmen från radiatorerna och förklarar att de kan justeras för att släppa ifrån sig mer värme om det skulle behövas. Rak kommunikation och information.

Äntligen! Nu slipper vi tjocka lager kläder inomhus. Vinter ute och kallt inne är bara för mycket! När man fryser går det åt en massa energi som tär på krafterna. I längden påverkas hälsan. Hoppas att fem månders huttrande till och från är över nu.

Nu väntar vi BARA på att panelen ovanför skåpen ska fixas. Den panel som bröts sönder när ventilatonsrören byttes ut. Löftet var att den skulle bytas efter helgen. Nu har det gått snart tre helger och panelen gapar fortfarande med stora sprickor. Hur länge? Grannens lagades i början av veckan och enligt honom skulle snickaren in till oss därefter. Så blev det nu inte. *

elurtaget

Och så var det hålet runt eluttaget som skars upp.Elektrikern skar ut ett stort hål i panelen under diskbänken för att felsöka kontakten till diskmaskinen. Det hålet anser Skanska inte behöver lagas. Hålet slipper vi ju se men speciellt sanitärt är det inte. Skivan kan inte tas loss och sitter en bit från väggen. Hur mycket damm och annan skit som letar sig ner därbakom är i så svårt att räkna ut. Jaja vi får väl tejpa för. Det är med tanke på vad som hänt i  lägenheten trots allt  ett mindre problem.

Energitjuvar ska man passa sig för. Det är vad vår bostad visat sig vara. En energitjuv av oanat mått . Nog känns det som måttet är rågat och att:

Enough is enough!

panelen

Panel ovanför köksskåpen.

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Uppdaterat

* Fick precis besked om att snickaren inte fått information om att även vår panel var trasig.  Hur som, panelen byts ut senast efter helgen.  Gott så!

 


  8 comments for “HSB koloss på lerfötter, del 3 forts…

Comments are closed.