Ja, var tog den vägen?

Den här krabaten, en humboldtpingvin mötte i Slottsskogen härom dagen. Den ser lika undrande ut som jag känner mig. Var tog den vägen? Våren.

IMG_1523

En modig liten pingvin som tog en extra simtur för att visa sin skicklighet i vattnet för att snabbt ta sig upp på landbacken igen. Inne i huset stod alla kompisarna, huttrade i kylan och längtade till sydligare breddgrader.

Då humboldtpingvinen är utrotningshotad pågår ett bevarandeprojekt där arten, bland annat, föds upp i fångenskap världen över. På grund av detta är det en ganska vanligt förekommande pingvin på djurparker. I Sverige finns humboldtpingviner på Borås Djurpark, i Kolmården och i Slottsskogen i Göteborg.(Wikipedia)

Vi får vänja oss vid kallare vintrar. Polarjetströmmen blåser långsammare idag ä för trettio år sedan. Det kan skapa låsningar av vädret. Det är en  förklaring till varför kylan är så  långdragen.

– Paradoxen med klimatförändringarna är att de leder till en svagare jetström och kallare vintrar i Europa, säger Heiner Körnich, forskningschef på SMHI.(AB)

I natt hade vi -10 i Göteborg . det blir extra bekymmersamt för oss som redan har problem med inomhustemperaturen som under natten sänktes med 1 grad. Det gäller att hålla ut. Förr eller senare vänder det. Redan tll påsken blir det varmare om SMHI:s prognos står sig. Hur det blir med vår inomhustemperatur det återstår att se.

Foto: Annarkia
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments