Glad midsommar!

Midsommar är den dag då vi firar att sommaren ligger framför oss. En  en traditionstyngd helg med anor långt tillbaka i tiden.

Sill, färskpotatis, jordgubbar och snapsvisor hör midsommar till. Midsommar stång och små grodorna inte att förglömma. Alla klär vi oss i finaste klänning oavsett väder.

Midsommarhelgen betyder oxå bil, buss eller tåg för att komma fram till de ska dela snapsen med. En av årets stökigaste och  farligaste och  trafikhelger med långa köer och växande irritation när det tar längre tid än vad vi planerat för. Där jag sitter på altanen hör jag ett oavbrutet brus från trafiken mot Fjällbacka och Hamburgsund.
I år firar vi midsommar på Orust i goda vänners lag. Knytkalas, gitarr, sång och trevligt umgänge  är vad som väntar. Det ser vi fram emot. Som traditionen bjuder ska stången kläs och blomkransar bindas.  Ett tydligt tecken på att åren går är dansen runt stången och grodorna får vara.
Idag är det varmt, riktigt varmt, blå himmel och sol. I morgon väntar växlande men uppklarande mot kvällen. Vad vore väl en midsommarafton utan en och annan regnskur här på kusten. Får väl välja klänning som passar till mina  stövlar.
Vi  har tjuvstartat firandet med smaskig fiskrätt, vitt vin och jordgubbstårta . Nubben och sillen får vänta tills i morgon. I kväll vilar vi oss i form till morgondagen. Ta det lugnt nu, ni som är ute på vägarna och som ska ge er iväg i morgon.

 


Jag önskar bloggens läsare en riktigt Trevlig Midsommar!

Midsommar 2011

Foto: annarkia

Media: AB SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Morgan
Morgan
11 years ago

” Nu går solen knappast ner, den bländar bara av sitt sken” skaldar Harry Martinsson i sin dikt om juninatten. Visst är midsommarafton vår egentliga nationaldag! Trevlig midsommar själv!

Anton
Anton
11 years ago

Tat lugnt till och från Tjörn och ha nu en trevlig midsommar!