Glad midsommar!

Årets längsta dag är överspelad, men vad gör väl det. Det är midsommarafton och firandet som räknas.

Midsommar är alltid midsommar oavsett vädret. 08:orna lägger beslag på solen och i väst blir det som det brukar. Växlande, blåsigt och någon skur. Tröjan ovanpå finklänningen och stövlar istället för sandaler.

De flesta som ska fira på kusten är nog framme vid det här laget. Till er andra , ta det lugnt på vägarna. Midsommarhelgen är en av årets farligaste trafikhelger.  Det är lätt att tappa tålamodet i de köer som uppstår. Tålamod får man även ha när maten ska handlas in. Redan i morse var det överfullt på Skutan,vår  närmaste matvaruaffär nere i Hamburgsund. Tjugo meter lång kö till jordgubbsståndet kan få den lugnaste  att balla ur. Nu räckte gubbarna till alla och i mitt kylskåp står jordgubbstårtan  och väntar på att bli uppäten i morgon. Bullarna ligger tryggt under duk för att svalna och all mat är på plats i skåpen. Nu vilar vi ut inför morgondagens firande som startar i Gerlesborg med buffè och midsommarkonsert.

I år skippar vi små grodorna och dansen runt stången. T o m sillen och nubben får stå kvar i kylskåpet. Vad det blir istället är än så länge hemligt. Njaa nubben kommer nog fram ändå. Snapsvisorna är ju ett måste.

Jag önskar alla bloggens läsare en glad och trevlig midsommar!

Foto: annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
anton
anton
12 years ago

Glad midsommar!

Joanna
Joanna
12 years ago

Tack det samma!

Morgan
Morgan
12 years ago

Trevlig Midsommar Annarkia och fortsatt Lycka till med din blogg!