Rådjursbock och huggorm.

På ängen nedanför köksfönstret stannar  såväl älg som rådjur till och låter sig väl smaka .

Där finns ett veritabelt smörgåsbord med vallväxter. Alltid färska älgspår i backen och en och annan huggormsunge.

Det gäller att se upp var man sätter fötterna. Tyra vår katt,  innekatt på vintern och på grönbete om sommaren såg ormarna som lekkamrater något som kostade dyrt. 800 kronor för varje veterinärbesök och ont i tassen .  Idag är vi kattlösa på grund av min allergi. Ett starkt minne av Tyra var när hon gav sig i kast med att jaga ett rådjur runt, runt nere på ängen. Har alltid undrat vad hon skulle ha gjort om hon hunnit ifatt.

I år verkar skogen vara tömd på rådjur. Endast en rådjurshanne  har betat längst där nere. En bock jag lyckades fånga på bild i mitten av maj. Visst ser den läskig ut. Vinterpälsen  håller på att bytas ut För att ge plats åt  sommarens klädsel.

Förra årets rådjursfamilj är som bortblåst. Har de hittat nytt revir eller ligger de i jaktlagets frysar? Hade här funnits varg hade frysarna inte varit lika välfyllda kan jag tänka.  Personligen föredrar jag att ha rådjuren på ängen trots fästingfaran . Höra vargen yla på morgonkvisten eller i kvällningen det hade varit pricken över I. En enda varg har jag sett smita in i skogen och det var för flera år sedan.

Media: AB GP 1 DN

Andra om: , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
11 years ago

Vackert djur! Bra bild! Såg du min bock idag oxo?