En dag i nostalgins tecken.

Sommar sol och och en dag att minnas.

Idag har min syster och jag promenerat omkring i våra gamla sommarlovstrakter. Mest på stranden i Hunnebostrand och Ulebergshamn. Sol, strålande sol och varmt. En dag som denna poppar minnen från då upp. Vi fnissade lite generat vid minnet  av sommaren då jag fyllt 18 år och  fick ansvaret att ta hand om min lillasyster sju år yngre under veckan. Våra föräldrar jobbade i stan. Vi hade huset för oss själva.

Allt vi handlade fördes in i en bok i affären.   Varje fredag suddade vi och utplånade alla glassar och godis. Mamma höll god min och log nog i smyg över vårt tilltag. Den sommaren började jag röka.” Gratis” cigg skrevs in i boken som noga ströks på fredagarna. Varje dag en muta till min syster så jag kunde smita iväg till Hunnebo och dansa. En oförglömligt rolig sommar då livet lekte.

Det blev en dag att minnas med många skratt och återblickar och så klart ett bad där vi förr om åren  lekt och stojat.


Vilka fina sommarlov vi hade i Ulebergshamn. Då en lugn ort med mest bofasta och några få sommarhusboende. Idag har samhället invaderats och tagits över av idel sommarboende. Husen har fått nya fasader och inuti ny inredning av senaste modell. Utanför varje hus en eller två stora bilar. Här saknar ingen den bussförbindelse som försvann.

Nere på kajen har urinvånarna hedrats med en minnessten som berättar om de stenhuggare som tidigare bott i husen. Vilken klassresa de husen gjort.

Tidigare inlägg

Foto: annarkia och heksann

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
Heksann
11 years ago

Härligare badvatten får man leta efter.