Boviken i motljus.

Min nya kamera och jag har mycken tid tillsammans just nu. Att en systemkamera är en vetenskap för sig anade jag aldrig.

En himla tur att det finns en rad automatiska funktioner att välja på för en som aldrig tidigare hållit en sådan kamera i handen. Boviken på Hamburgön i närheten blev dagens utflyktsmål. Till min besvikelse låg de finaste motiven över havet i motljus.

Bilden till vänster visar den enda toan på en badplats som besöks av massor av folk en vacker semesterdag. Här borde vara lång kö men icke.

Att det tidigare funnits ett stenbrott här vittnar skrotstenen om.Idag är det klipporna och salta bad som lockar. Men som sagts någon bra bild blev det inte i motljuset.

Dagens lärdom blev att det minsann inte räcker med ett motljusskydd på objektivet och sedan använda automatfunktionen. Kan man överhuvudtaget ta hyfsade bilder i motljus? Jag ser nu att det finns en knapp för ljusmätmetod och en metod som ska användas i motljus.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jesper
Jesper
12 years ago

Fina bilder! Speciellt den forsta. Grattis till kameran. Pa min D90 brukar jag ofta stalla in -0,3 eller upp till -1 exponering nar jag tar motljus men har ingen riktig koll. Tycker att det ar svart att fa bra exponering pa bade objekt/landskap och himmel sa brukar antingen lagga till lite hogdagrar pa himmeln eller minska skuggan pa objekt/landskap pa redigeringen. Men det ar naturligtvis bra om man lar sig att ta bilder som inte behover redigeras sa mycket. Om man tar narportratt i motljus ar det ju oftast bra med blixt.